Header Ads

Οικονομικό επιμελητήριο: Κοπή βασιλόπιτας

Σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014, από το Οικονομικό Επιμελητήριο 5ο Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας ο καθιερωμένος ετήσιος χορός για την κοπή βασιλόπιτας στο restaurant bar “tip top” στην Κοζάνη. Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο αιδεσιμολογιότατος πρωτοπρεσβύτερος Δαλαγεώργος Χρήστος, εφημέριος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Κοζάνης.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος κ. Καρακάσης Εμμανουήλ, ο οποίος έκανε ένα σύντομο απολογισμό των προσπαθειών και ενεργειών που πραγματοποίησε ο φορέας την προηγούμενη περίοδο και αναφέρθηκε στους στόχους της νέας χρονιάς. Το Οικονομικό Επιμελητήριο θα συνεχίσει να είναι παρόν σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία όλων των εμπλεκομένων φορέων της τοπικής, περιφερειακής και κεντρικής διοίκησης με στόχο την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης, της τοπικής οικονομίας, την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης για τα νέα παιδιά που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους. Ιδιαίτερα τόνισε ότι η χρηματοπιστωτική κρίση που διέρχεται σήμερα η Παγκόσμια Οικονομία με επιπτώσεις και στην Ελληνική Οικονομία ανέδειξε περίτρανα ότι πρέπει να επανέλθουμε στα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας που έχουν σχέση με την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική δικαιοσύνη και τις ηθικές αξίες. Σημείωσε την μεγάλη επιτυχία που είχε το Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας με την ανάδειξη του κ. Κωνσταντινίδη Κωνσταντίνου ως Αντιπροέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του κ. Μετίσογλου Κωνσταντίνου στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και την εκλογή των κ.κ. Κοεμτζόπουλου Δημητρίου, Μηταλίδη Κίμωνα και Αποστολίδη Ιωάννη στην Συνέλευση των Αντιπροσώπων. Τελειώνοντας τον λόγο του ο κ. Καρακάσης Εμμανουήλ επεσήμανε ότι τα προβλήματα σχετικά με τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της οικονομίας της χώρας θα λυθούν με την βοήθεια όλων των ελλήνων πολιτών, με την οργάνωση και τον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης και με την ανάπτυξη του Ιδιωτικού Τομέα με στοχευμένες όμως παρεμβάσεις σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Ευχήθηκε σε όλους υγεία και μια νέα χρονιά στην οποία πρέπει όλοι να αρχίσουμε να δημιουργούμε και να προσθέτουμε.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Δακής Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Κοζάνης και οικονομολόγος κ. Παπαγεωργίου Ιωάννης, ο Αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος και το μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Ταγγίρης Κωνσταντίνος.
Ευχαριστήριες επιστολές απέστειλαν ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Παπαδόπουλος Μιχάλης και η Βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας κα. Αντωνίου Μαρία.
Την ωραία βραδιά επίσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Σβώλης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης κ. Κυριακίδης Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας κ. Σημανδράκος Ευάγγελος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κοζάνης κ. Καραίτσης Γεώργιος, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Λογιστών – Φοροτεχνικών Κοζάνης και Βοϊου κ. Βαλάής Γεώργιος και κα. Τσιώρα Ανδρομάχη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας κ. Τσαόπουλος Δημήτριος, ο Διευθυντής του ΟΑΕΔ Κοζάνης κ. Μαρκόπουλος Δημήτριος, ο Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Κοζάνης και υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Τοπαλίδης Γεώργιος, ο Οικονομικός Επόπτης του ΕΒΕ Κοζάνης και οικονομολόγος κ. Σαρρής Νικόλαος, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Σερβίων – Βελβενδού κ. Μακρυγιάννης Μενέλαος, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αμυνταίου και οικονομολόγος κ. Μπάντης Ιορδάνης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδης Θεόδωρος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης κ. Δεληγιάννης Ιωάννης, ο τέως Περιφερειάρχης Ηπείρου και Θεσσαλίας και οικονομολόγος κ. Γκούπας Φώτιος, ο τέως Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης κ. Σάββας Χρήστος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Σαριαννίδης Νικόλαος, το μέλος της Ανώτατης Ομοσπονδίας Πολυτέκνων και οικονομολόγος κ. Ιωαννίδης Κυριάκος και ο τέως Περιφερειακός Διευθυντής Κεντροδυτικής Μακεδονίας της Εθνικής Τράπεζας κ. Ιορδανίδης Κυριάκος.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης και οι δημοσιογράφοι της περιοχής μας.
Η βραδιά κύλησε μέσα σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα που ο χορός και το γλέντι είχαν τον πρώτο λόγο.




Ο Πρόεδρος του Π.Τ.
Καρακάσης Εμμανουήλ
Από το Blogger.