Header Ads

ΕΟΠΥΥ: μπιπ-μπιπ-μπιπ-μπιπ

Αυτό τον ήχο ακούει όποιος καλεί στο 210-3803470. Είναι ο αριθμός του νέου τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΠΥΥ, που άρχισε την Πέμπτη τη λειτουργία του, αλλά μπλόκαρε από τα τηλεφωνήματα ασθενών.



«Έμφραγμα» στον ΕΟΠΥΥ! Το νέο τηλεφωνικό κέντρο που εγκαινιάστηκε το πρωί της Πέμπτης, «νέκρωσε» από τα τηλεφωνήματα ασθενών. «Το πρόβλημα οφείλεται στις μόλις 40 γραμμές» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και διαβεβαίωσε ότι η λειτουργία του κέντρου θα αποκατασταθεί μέχρι τις 10:30 π.μ.

Όταν συμβεί αυτό, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με το δίκτυο των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ, καλώντας, με αστική χρέωση, τον αριθμό 210-3803470 από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Εν τω μεταξύ, λήγει σήμερα, Πέμπτη η προθεσμία που έδωσε το Υπουργείο Υγείας στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να δηλώσουν αν θα επιλέξουν το ιδιωτικό τους ιατρείο ή θα προτιμήσουν να ενταχθούν στο νέο πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας.

Ωστόσο, αν οι γιατροί διαλέξουν το δεύτερο, θα πρέπει τότε να κλείσουν τα προσωπικά τους ιατρεία.

Μέχρι την Τρίτη το βράδυ μόνον 1.207 γιατροί (το 24,14%) από τους 5.500 που μπήκαν σε διαθεσιμότητα είχαν κάνει αίτηση.

Υπενθυμίζεται ότι στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ έχει μπει, προσωρινά, λουκέτο και θα ανοίξουν και πάλι στα μέσα Μαρτίου με τη μορφή των Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου.

Στο «κόκκινο» ο ιός της γρίπης

«Πλησιάζουμε στην κορύφωση της επιδημίας της γρίπης», εκτιμά το Ινστιτούτο Παστέρ, προβλέποντας πως σε δυο-τρεις εβδομάδες θα αρχίσει η μείωση της κυκλοφορίας του ιού.
Το Ινστιτούτο σημειώνει πως εφέτος η εποχική γρίπη χαρακτηρίζεται από ευρεία εξάπλωση του ιού, μεγαλύτερο αριθμό εισαγωγών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), αλλά και από θανάτους ασθενών.

Ανδρέας Μορφόπουλος
Από το Blogger.