Header Ads

Σημαντικές εκπτώσεις στα βιομηχανικά τιμολόγια της ΔΕΗ

Σημαντικές εκπτώσεις στα βιομηχανικά τιμολόγια της ΔΕΗ εγκρίθηκαν από τη γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης που συνεδρίασε σήμερα για το συγκεκριμένο αντικείμενο.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, οι εκπτώσεις φθάνουν ή και ξεπερνούν το 20% σε σχέση με τα δημοσιευμένα τιμολόγια της ΔΕΗ για τις μεγάλες επιχειρήσεις ενώ αποφασίστηκαν και πρόσθετες μειώσεις τιμών για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν τις ώρες χαμηλής ζήτησης (νυχτερινές ώρες και Σαββατοκύριακα).

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν αφορούν συνολικά τη βαριά βιομηχανία της χώρας και εντάσσονται στο «πακέτο» ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, που περιλαμβάνει μειώσεις στις τιμές του φυσικού αερίου αλλά και μειώσεις φόρων στην ενέργεια εφόσον εγκριθούν από την τρόικα.

Τη διαφωνία του με την απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ εξέφρασε το μέλος του ΔΣ, εκπρόσωπος των εργαζομένων και πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος υποστηρίζοντας ότι προκαλείται ζημιά άνω των 200 εκατ. ευρώ για την επιχείρηση. Προανήγγειλε δε προσφυγές στη δικαιοσύνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από το Blogger.