Header Ads

Η καρδιά της υψηλής τεχνολογίας χτυπάει για την Ελλάδα στη Βαρκελώνη

Εγκαίνια ελληνικού περιπτέρου στο MWC2014
H Ελλάδα δίνει από χθες ισχυρό παρόν στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον της υψηλής τεχνολογίας, συμμετέχοντας στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης για δεύτερη συνεχή χρονιά με εθνικό περίπτερο, έπειτα από πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ). Η ελληνική αποστολή τελεί και φέτος υπό την αιγίδα των υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και συν- διοργανώνεται με τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων και τον Οργανισμό Invest in Greece.


Τριάντα ελληνικές δυναμικές εταιρίες αλλά και νεοφυείς επιχειρήσεις και εκπαιδευτικά/ερευνητικά ιδρύματα παίρνουν μέρος σ’ αυτή την έκθεση, η οποία θεωρείται το μεγαλύτερο ετήσιο γεγονός της ψηφιακής επικοινωνίας. Τα επίσημα εγκαίνια του περιπτέρου έγιναν με την παρουσία του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Μιχάλη Παπαδόπουλου, του προέδρου της ΕΕΤΤ, Κωνσταντίνου Λουρόπουλου, του προέδρου του ΣΕΚΕΕ Κωστή Παπαδημητρακόπουλου, της διοίκησης του ΣΕΚΕΕ, αλλά και δεκάδων επισκεπτών και στελεχών ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου.

Μιλώντας κατά τα εγκαίνια, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι αυτή είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για τις ελληνικές επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας καθώς η παρουσία τους στη Βαρκελώνη αποδεικνύει ότι «έχουμε τις δυνατότητες να είμαστε παρόντες ως χώρα, ως επιχειρήσεις και ως κλάδος στον πιο ανταγωνιστικό τομέα της παγκόσμιας ψηφιακής τεχνολογίας».

O υπουργός χαρακτήρισε ιδιαίτερα ελπιδοφόρα «την παρουσία μικρότερων και νέων εταιριών που δοκιμάζουν την εξέλιξή τους εκτός συνόρων δίπλα στις μεγαλύτερες», ενώ – αναφερόμενος στην ενίσχυση αυτής της προσπάθειας - υπογράμμισε ότι «η Πολιτεία έκανε το αυτονόητο, στηρίζοντας την, καθώς –σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης- ήταν απαραίτητο οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι επιστήμονες να δείξουν στις άλλες αγορές το σπουδαίο έργο που παράγει η Ελλάδα…». Ο κ. Παπαδόπουλος συνεχάρη, τέλος, τα στελέχη του ΣΕΚΕΕ και τις συμμετέχουσες εταιρίες για την πολύ καλή παρουσία τους, τονίζοντας ότι «αποτελούν τους καλύτερους πρέσβεις της χώρας στην παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα, καθώς κεφαλαιοποιούν με την παρουσία τους σε μια παγκόσμια έκθεση, πράγματα που εισπράττονται στη χώρα»…

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, επεσήμανε ότι είναι η δεύτερη φορά που η Πολιτεία στηρίζει αυτή την προσπάθεια και τις πρωτοβουλίες εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, με στόχο την ισότιμη συμμετοχή και παρουσία τους σε ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας.

Όπως σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μενέλαος Δασκαλάκης, λίγες ημέρες πριν την Ελληνική αποστολή στο MWC2014: «Στηρίζουμε έμπρακτα για 2η συνεχή χρονιά τη συμμετοχή της Ελληνικής τεχνολογικής αποστολής στη μεγαλύτερη έκθεση παγκοσμίως ακριβώς διότι πιστεύουμε ότι ειδικά σε περίοδο κρίσης η χώρα πρέπει να βρίσκει διεξόδους για να προβάλλει τα ανταγωνιστικά προϊόντα της την παγκόσμια αγορά.

Το σύνολο αυτών των επιχειρήσεων, που τόλμησαν και κατάφεραν να διαπρέψουν και έξω από τα σύνορα της χώρας, αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα οτι το Ελληνικό οικοσύστημα των ΤΠΕ αξίζει την σύσσωμη και διαρκή υποστήριξη της πολιτείας».

Ο πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ, Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, υπογράμμισε από την πλευρά του ότι «πολλές φορές, εγκλωβισμένοι στη μίζερη ελληνική πραγματικότητα δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το εκπληκτικό γεγονός που συμβαίνει εδώ, τη σημασία του για τη χώρα μας και τους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται στη Βαρκελώνη, παίρνοντας μέρος στη μεγαλύτερη εκδήλωση του πιο «καυτού» κλάδου της παγκόσμιας οικονομίας», για να προσθέσει ότι «το αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό για την ενίσχυση του μεγαλύτερου κεφαλαίου της Ελλάδας, των ανθρώπων της, οι οποίοι βρέθηκαν στην καρδιά των εξελίξεων».

Τέλος, ο γεν. διευθυντής του ΣΕΚΕΕ, Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης, δήλωσε από την πλευρά του, πως «στόχος μας είναι να φέρουμε πίσω στην ελληνική κοινωνία την αξία που της αρμόζει, αναδεικνύοντας τις ικανότητες των ελληνικών επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας».

newsbeast.gr
Από το Blogger.