Header Ads

Συνάντηση Ε. Ουζουνίδου με τον Διευθυντή Εργατικού Δυναμικού του ΟΑΕΔ

Συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Θ. Αμπατζόγλου και τον γενικό Διευθυντή Εργατικού Δυναμικού κ. Δ. Μπουγιακλή είχαν στις 26.2.2014, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενία Ουζουνίδου και Θανάσης Πετράκος.



Στη συζήτηση των 2 πλευρών τέθηκε, αρχικά, το ζήτημα του προγράμματος του ΟΑΕΔ για Νέους Ελεύθερους Επαγγελματίες έως 35 ετών, με τίτλο «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία» για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Ε. Ουζουνίδου τόνισε τις επιπτώσεις σε πόρους και προγράμματα που υφίσταται η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας λόγω της κατηγοριοποίησής της στο τρέχον ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα, όπως είπε, ενώ η περιοχή έχει τρομακτική ανεργία, ειδικά στους νέους, να μην έχει τους απαραίτητους πόρους για να την αντιμετωπίσει.

Υπογράμμισε, επίσης, πως για άλλη μία φορά η Περιφέρεια και οι άνεργοι νέοι της, που επιθυμούν να ξεκινήσουν επιχείρηση με έμφαση στην καινοτομία, δέχονται ακόμη ένα πλήγμα.

Στη συνάντηση, αναδείχθηκε επίσης το πρόβλημα των ελάχιστων διαθέσιμων πόρων σε αυτήν την περίοδο από το τρέχον ΕΣΠΑ και η αδυναμία αναδρομικής ισχύος ένταξης επιχειρήσεων που ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους εντός του 2013.

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ ενημέρωσε τους δυο βουλευτές για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για επιδότηση απασχόλησης εντός του 2014.

Ταυτόχρονα, δόθηκαν στοιχεία για την καταγεγραμμένη ανεργία από τον ΟΑΕΔ στο νομό Κοζάνης της Δυτικής Μακεδονίας και στο νομό Μεσσηνίας της Πελοποννήσου.



Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της αναδιάρθρωσης του ΟΑΕΔ, με τους δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τονίζουν την αναγκαιότητα στελέχωσης και ενίσχυσης των πόρων του Οργανισμού, προκειμένου να επιτελέσει αποτελεσματικά τις αρμοδιότητες που διαθέτει και αναλαμβάνει αναφορικά με τη στήριξη των ανέργων.

Οι ίδιοι ανέφεραν ότι ο Οργανισμός, σε τέτοια βαθιά περίοδο ύφεσης και λιτότητας, πρέπει να διευρύνει σημαντικά τις αρμοδιότητές του και να αποτελέσει ουσιαστικό διαμεσολαβητή ευρέσεως εργασίας

Τέλος, διαβεβαίωσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον κληθεί να κυβερνήσει, θα προχωρήσει στην αναβάθμιση και την αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ και θα επανασχεδιάσει τα προγράμματα απασχόλησης, χωρίς καμία εκχώρηση δραστηριοτήτων του στον ιδιωτικό τομέα.

Από το Blogger.