Header Ads

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους της ΟΣΜΕ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους βουλευτές της ΕΕΚΕ Υποδομών και Μεταφορών Ευγενία Ουζουνίδου (Υπεύθυνη της ΕΕΚΕ) και Θανάση Πετράκο, καθώς και τον Γραμματέα της Ν.Ε. των ΔΕΚΟ Μάξιμο Μπόλα συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών Οδικών & Εμπορευματικών Μεταφορών Τζιμοράγκας Βασίλειος, Κάτσικα Δημήτριο, Παπούλια Γεώργιο και Σκουλίκιδη Πέτρο.


Οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Οδικών και Εμπορευματικών Μεταφορών, οι οποίοι εκπροσωπούν πάνω από 30.000 αυτοκινητιστές, ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και για τις διεκδικήσεις τους, οι οποίες ιεραρχήθηκαν στην Πανελλαδική σύσκεψη της 16ης Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, τόνισαν ότι, ενώ η χώρα βούλιαζε στην ύφεση, οι μνημονιακές κυβερνήσεις προχώρησαν στη λεγόμενη απελευθέρωση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να απομειωθεί πάρα πολύ η περιουσία τους. Σήμερα όλοι οι μεταφορείς βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση, τα χρέη τους αυξάνονται αλματωδώς (ΟΑΕΕ, Εφορία, Τράπεζες) και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, διότι, όπως προκύπτει από την μελέτη του ινστιτούτου μεταφορών, από το 2009 έως το 2013 έχει μειωθεί ο τζίρος τους κατά 52%.

Διεκδικούν :

1. Να γίνονται έλεγχοι, ώστε να αντιμετωπιστεί η παράνομη μεταφορά από αλλοδαπά φορτηγά και ΙΧ φορτηγά.

2. Να υπάρξουν ουσιώδεις αλλαγές στη φορολόγησή τους .

3. Να μειωθούν τα διόδια για τους επαγγελματίες, καθότι αυξάνουν υπερβολικά το λειτουργικό τους κόστος, αφού ένα φορτηγό, που το 2008 πλήρωνε 42 € για το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη – Αθήνα, σήμερα για το ίδιο δρομολόγιο πληρώνει 205 ευρώ.

4. Να ρυθμιστούν οι οφειλές στον ΟΑΕΕ και να διαχωριστεί ο κλάδος υγείας και σύνταξης.

Τέλος, πρόσθεσαν ότι, αν κατά τις διαπραγματεύσεις με τα συναρμόδια Υπουργεία δεν υπάρξουν ικανοποιητικές απαντήσεις, θα ξεκινήσουν στις 7 Μαρτίου απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι:

1. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να έχουν όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως οφειλών στα ασφαλιστικά τους ταμεία, δωρεάν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας

2. Τα υπόλοιπα δίκαια αιτήματα τους η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα τα αναδείξει με παρεμβάσεις της στη βουλή.

3. Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα οργανώσει διαβούλευση για να αναδειχθούν τα προβλήματα του κλάδου τους

Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι οι νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές επιλογές είναι αυτές οι οποίες έχουν οδηγήσει σε τρομακτική ύφεση την ελληνική οικονομία και σε φτωχοποίηση το λαό, με συνέπεια και ο κλάδος των μεταφορών, ο οποίος ήταν ο δεύτερος μετά τον κλάδο της οικοδομής στο ΑΕΠ της χώρας, να έχει υποστεί και αυτός τεράστια μείωση και για αυτό η ουσιαστική λύση είναι η ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών επιλογών.

Το Γραφείο Τύπου
Από το Blogger.