Header Ads

Ραχήλ Μακρή: Το Λιμάνι του Πειραιά ξεπουλιέται

Συνάντηση εκπροσώπων εργαζομένων της Ένωσης Μονίμων & Δοκίμων Λιμενεργατών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς με τον Τομεάρχη Εργασίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Βουλευτή Υπολοίπου Αττικής κ. Παύλο Χαϊκάλη και την Τομεάρχη Ανάπτυξης και Υποδομών του Κινήματος, Βουλευτή Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή.


Συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Μονίμων & Δοκίμων Λιμενεργατών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς είχαν στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Κοινοβούλιο, ο τομεάρχης Εργασίας, Βουλευτής Υπολοίπου Αττικής κος Παύλος Χαϊκάλης και η τομεάρχης Ανάπτυξης και Υποδομών του κινήματος, Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή.


Στο πλαίσιο της συνάντησης οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενημερώθηκαν για το επιχειρούμενο ξεπούλημα των Λιμανιών, με πρώτο το Λιμάνι του Πειραιά, παρά τη γενικευμένη αντίδραση κοινωνικών, αυτοδιοικητικών και οικονομικών φορέων, που δραστηριοποιούνται στον ΟΛΠ. Η αναποτελεσματικότητα του ΤΑΙΠΕΔ, μέσω του οποίου επιχειρείται η εκποίηση, δημιουργεί ερωτήματα για τις επιπτώσεις στον Τουρισμό, το Εισαγωγικό και Εξαγωγικό Εμπόριο, τις Μεταφορές, την Ακτοπλοΐα και την εξυπηρέτηση των Ελληνικών νησιών, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Η Συγκυβέρνηση φαίνεται να αρνείται στην Ελληνική Κοινωνία την Ανάπτυξη και τις οικονομίες κλίμακας που θα δημιουργούσε ένα λιμάνι λειτουργικό και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της Ελληνικής Ναυτιλίας. Τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αντί να φροντίσουν για τη δημιουργία συνεργειών και δομών προσέλκυσης κεφαλαίων, τα οποία θα συνέβαλαν στον περιορισμό της ανεργίας, έχουν εξαναγκάσει με πράξεις και παραλήψεις τους Έλληνες εκπροσώπους της ναυτιλίας μας να μετακινηθούν στο Λονδίνο και σε άλλες πρωτεύουσες.

Η κοινωνική αναλγησία, η απαξίωση των εργαζομένων και η αδυναμία οικονομικής μεγέθυνσης, μέσω της μη αξιοποίησης των Υποδομών της Χώρας που επιδεικνύει η Συγκυβέρνηση, δεν θα γίνει ανεκτή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Η Ελλάδα χρειάζεται πραγματική ανάπτυξη και όχι πράξεις εκποίησης, μέσω αδιαφανών διαδικασιών του ΤΑΙΠΕΔ.
Από το Blogger.