Header Ads

Κόβουν τα οικογενειακά επιδόματα των χαμηλόμισθων και των ανέργων

Οι άθλιοι συγκυβερνήτες Σαμαράς και Βενιζέλος που διατείνονται ότι διαπραγματεύονται με την τρόικα αλλά στην ουσία συνεργάζονται με αυτήν και τα αφεντικά τους Ε.Ε, ΕΚΤ και το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, αποφάσισαν λίγο πριν από τις εκλογές του ευρωκοινοβουλίου και τις αυτόδιοικητικές να κάνουν ακόμα ένα δώρο στους εργοδότες των οποίων τα συμφέροντα εξυπηρετούν. Βιάζονται να εφαρμόσουν όλες τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές τους πριν ο λαός τους στείλει στα τάρταρα του πολιτικού τους αφανισμού.

Μειώνουν τις ήδη μειωμένες και σε πάρα πολλές περιπτώσεις απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών κατά 2,9.
Για να καλύψουν το δημοσιονομικό τους κενό το μάρμαρο θα το πληρώσουν για ακόμη μια Οι χαμηλόμισθοι και άνεργοι κόβοντάς τους τα οικογενειακά επιδόματα.
Το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ αντιστοιχούσε σε 8,22 ευρώ το μήνα για όσους έχουν ένα παιδί, 24,65 ευρώ για τα δύο παιδιά, 55,47 ευρώ για τα τρία παιδιά, 67,38 ευρώ για τα τέσσερα παιδιά, 78,68 ευρώ για τα πέντε παιδιά και συνεχίζει αυξανόμενο, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.
Είναι πλέον ολοφάνερη σε όλους τους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα η κοροϊδία των κυβερνώντων που θέλουν να μας πείσουν μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ ότι διαπραγματεύονται με την τρόικα για το ξεπέρασμα της κρίσης προς όφελος όλου του ελληνικού λαού
Κυβέρνηση και εργοδοσία σε συνεργασία τρόικας, Ε.Ε, έχουν στρατηγικό στόχο να ξεπεράσουν την κρίση του συστήματός τους σε βάρος του εργαζόμενου λαού αφανίζοντας κάθε ίχνος κοινωνικής πρόνοιας.
Είναι επιτακτική η ανάγκη το αγωνιστικό, μαχητικό εργατικό κίνημα να βγει μπροστά και με αγώνες να διεκδικήσει όλα αυτά που έχουν πάρει από τους εργαζόμενους και να ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης των εργοδοτών και των ξένων συνεργατών τους.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
Κοζάνη 27/2/2014
Από το Blogger.