Header Ads

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Η Αποκριά της Θρακικής Εστίας Εορδαίας

Στην Πλατεία «Σαράντης Αρχιγένης»
Η Θρακική Εστία Εορδαίας (Θ.Ε.Ε.), όπως κάθε χρόνο, πραγματοποίησε το αποκριάτικο καθιερωμένο γλέντι, μπροστά στα γραφεία, του συλλόγου, στην Πλατεία «Σαράντης Αρχιγένης» την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014.

Μια εκδήλωση, με ποικίλο πρόγραμμα, χορό, τραγούδι, παιχνίδι, αποκριάτικα δρώμενα, διαγωνισμό τσουβαλοδρομίας, σουβλάκια, κρασί και πολύ κέφι!
Η γειτονιά μοσχοβόλησε από νωρίς το απόγευμα, όπου οι ψήστες του συλλόγου, έψηναν το παραδοσιακό σουβλάκι και πρόσφεραν δωρεάν κρασί.
Για δεύτερη χρονιά, διοργανώθηκε ο διαγωνισμός τσουβαλοδρομίας, με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές. Ένα παιχνίδι, που νοσταλγούν οι παλιοί και με ενθουσιασμό μαθαίνουν οι νέοι. Διαγωνίστηκαν δύο ομάδες των δέκα παιδιών και οι νικητές μεταξύ τους. Χοροπηδώντας μέσα στα τσουβάλια, προσπάθησαν για τη νίκη και το μεγάλο έπαθλο. Η τριμελής επιτροπή απένειμε σε όλους το αναμνηστικό συμμετοχής, ενώ ο Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Εορδαίας, επέδωσε τα έπαθλα. Αναβιώνοντας το έθιμο, που έπαιζαν οι παλαιότεροι, τα έπαθλα ήταν ένα σακί αλεύρι, ένα σακί σιτάρι και ένα σακί πίτουρα. Χρήσιμα δώρα μεν, με τα δεδομένα όμως της νέας τεχνολογίας δε, ο πρώτος νικητής έλαβε ένα σκληρό δίσκο 500 GB.
Στη συνέχεια τα παιδιά των χορευτικών της Θ.Ε.Ε., αναβίωσαν το γαϊτανάκι με τα αλογάκια.
Παρά το βροχερό καιρό, μέλη και φίλοι της Θ.Ε.Ε. έφαγαν ,ήπιαν και διασκέδασαν με την Λεχοβίτικη Κομπανία ως αργά το βράδυ, ευχόμενοι Καλή Αποκριά.
Το Δ.Σ. της Θρακικής Εστίας Εορδαίας

Από το Blogger.