Header Ads

Κοζάνη – Φονική επίθεση σε ΔΟΥ: Αναβλήθηκε η δίκη του δράστη με το τσεκούρι, ζήτησε να δώσει πανελλαδικές – Μαρτυρίες σοκ στην ΕΡΤ: Είχε έρθει να σκοτώσει

TSEKOURI

Αναβλήθηκε η δική σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση του δράστη με το τσεκούρι στην εφορία Κοζάνης, ο οποίος το καλοκαίρι του 2020 εισέβαλε στη ΔΟΥ Κοζάνης και τραυμάτισε τέσσερις ανθρώπους, ένας εκ των οποίων έχασε τη ζωή του, μετά από πολύμηνη νοσηλεία σε ΜΕΘ Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. Θα σταλούν εκ νέου κλήσεις στον κατηγορούμενο και τους μάρτυρες σε ημερομηνία, που θα οριστεί από την εισαγγελία για την νέα δικάσιμο.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε εκ νέου την συνήγορο, που ορίστηκε από το δικαστήριο, δηλώνοντας ότι είναι ανεπαρκής. Ενώ ένας από του τρεις λόγους αναβολής – μετά από αίτημά του- ήταν και για να δώσει αύριο πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο 45χρονος ζήτησε αναβολή της δίκης για δύο επιπλέον λόγους, ο πρώτος γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, ζήτησε τα πρακτικά του προηγούμενου δικαστηρίου και δεν του δόθηκαν, και ο δεύτερος για παραποιημένα, όπως είπε, πρακτικά του πρωτόδικου δικαστηρίου. Εν αναμονή της απόφασης της έδρας και κατά την αποχώρηση του κατηγορούμενου, έντονη ήταν η δυσανασχέτηση των παρευρισκόμενων μαρτύρων.

Ο δράστης σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Το δικαστήριο του επέβαλε επιπλέον 15 χρόνια για απόπειρα δολοφονίας των δυο εργαζομένων που τραυμάτισε, μια εκ των οποίων έχασε το μάτι της.

Συνολικά πλέον της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε 26 έτη ποινή φυλάκισης για τις πράξεις της απόπειρας δολοφονίας, της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής.

Για αποτρόπαιη επίθεση, κατά των συναδέλφων της υπαλλήλων στη ΔΟΥ Κοζάνης, κάνει λόγο η συνταξιούχος σήμερα, εφοριακός Κατερίνα Τσουμπλέκα. Δεν θα ξεχάσει ποτέ εκείνη την ημέρα δηλώνει στην κάμερα της ΕΡΤ. “Εκείνη την τραγική ημέρα υπηρετούσα στο τμήμα εισοδήματος… Δεν περίμενα ποτέ στην καριέρα μου, ότι θα έβλεπα τόσο άγρια δολοφονία μπροστά στα μάτια μου. Σκότωσε μπροστά στα μάτια μου τον Πέτρο!”, περιγράφει συγκλονισμένη η κ. Τσουλέκα από την πρωτοφανές περιστατικό, που εκτυλίχθηκε μπροστά της, πριν από τρία χρόνια.

16 Ιουλίου 2020 -Μαρτυρίες σοκ: Ήρθε αποφασισμένος να σκοτώσει

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων στην ΕΡΤ, ο δράστης μπήκε στη ΔΟΥ έχοντας την τσάντα του, έδωσε τα στοιχεία του κανονικά, θερμομετρήθηκε και δήλωσε ότι πάει στον 2ο όροφο, στο κεφάλαιο. Εκεί άνοιξε την πόρτα, έβγαλε το τσεκούρι από την τσάντα του και άρχισε να χτυπά με τυφλή μανία, τραυματίζοντας 4 άτομα.

Όπως ανέφεραν τότε οι μάρτυρες, ο δράστης «ήταν ψυχρός και ψύχραιμος, αποφασισμένος να σκοτώσει».

Τον αφόπλισαν ο προϊστάμενος και ένας υπάλληλος

Μετά τα πρώτα δευτερόλεπτα του σοκ, ο προϊστάμενος του τμήματος κεφαλαίου της ΔΟΥ Κοζάνης έπεσε επάνω του και πάλεψε μαζί του, ενώ ο δράστης προσπαθούσε ακόμη και πεσμένος στο έδαφος να χτυπήσει. Ο διευθυντής της ΔΟΥ πάλεψε αρκετά λεπτά μαζί του και τελικά, με τη βοήθεια ενός συμβασιούχου και μιας υπαλλήλου, κατόρθωσαν να τον ακινητοποιήσουν και να τον αφοπλίσουν.

“Ήταν να το ζήσω και αυτό στα 62 μου χρόνια να δω επίθεση άνθρωπο σε άνθρωπο με τσεκούρι”… Με αυτά τα λόγια περιέγραφε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Παπανικολάου το σοκ, που και ο ίδιος βίωσε, αντικρίζοντας τότε τους δύο σοβαρά τραυματισμένους εφοριακούς.

Η εργαζόμενη που τραυματίστηκε βαρύτατα και έχασε το μάτι της από τα χτυπήματα είπε στην κατάθεσή της: «Δεν είδα αρχικά το τσεκούρι γιατί ήμουν σκυμμένη. Άκουσα έναν θόρυβο και σηκώνοντας το κεφάλι είδα τον 56χρονο συνάδελφο με σκισμένο το κεφάλι. Τότε εκείνος είπε εγώ είμαι τρελός θα σας σκοτώσω όλους εδώ μέσα και ήρθε προς το μέρος μου χτυπώντας με στο μάτι το οποίο έχασα».

Συγκλονιστική και φορτισμένη ήταν η κατάθεση άλλης υπαλλήλου που δέχθηκε και εκείνη τα χτυπήματα του δράστη. «Δέχθηκα – είπε – πολλά χτυπήματα, στην πλάτη το πρώτο και έπειτα στο κεφάλι. Με έριξε κάτω και προσπαθούσα να πολεμήσω για τη ζωή μου, του έπιασα τη λαβή από το τσεκούρι. Τότε ήρθε ο προϊστάμενος και τον έπιασε, και εγώ με όση δύναμη είχα σηκώθηκα να φύγω. Ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι να μην τον ξαναδώ μπροστά μου».

ΕΡΤ Κοζάνης- Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.