Header Ads

Δ. Μακεδονία: Οι διαφορές των βουλευτικών εκλογών Ιουνίου και Μαΐου

ΕΚΛΟΓΕΣ 1

Η ΝΔ είναι νικήτρια όχι μόνο συνολικά σε επίπεδο της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά επιμέρους και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.

Στις δύο από αυτές, των Γρεβενών και της Καστοριάς, πού είναι μονοεδρικές, κερδίζει και τις δύο έδρες εκλέγοντας ως βουλευτές τον Γιάννης Γιάτσιο και τη Μαρία Αντωνίου, ενώ κερδίζει τη μία από τις δύο έδρες, σε αυτή της Φλώρινας, με τον Σταύρο Παπασωτηρίου να μπαίνει εκ νέου στα έδρανα της Βουλής, όπου θα παραμείνει και η Πέτυ Πέρκα, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα η ΝΔ φέρεται να έχει εξασφαλίσει δύο έδρες με τους Στάθη Κωνσταντινίδη, που ήταν πρώτος στις εκλογές της 21ης του Μάη και το Μιχάλη Παπαδόπουλο που ήταν δεύτερος, ενώ κρατά την έδρα της και η Βέττα Καλλιόπη από το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Το θρίλερ παραμένει με την 4η έδρα καθώς αυτή εναλλάσσεται μεταξύ του Γιώργου Αμανατίδη της ΝΔ και του Πάρη Κουκουλόπουλου από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, έδρα που χάνει το ΚΚΕ και η Τίνα Κουζιάκη.

Συνοπτικά αλλά και αναλυτικά τα συγκριτικά αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023 σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 ανά Δήμο, πόλη και χωριά σε όλη τη Δυτική Μακεδονία έχουν ως εξής:

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.