Header Ads

Μεγάλες ζημιές άφησε πίσω της η κακοκαιρία στο Βελβεντό – Δείτε εικόνες

354705729_1431186604381391_7795814342984068254_n

Πολύ μεγάλες οι ζημιές από το καλοκαιρινό μπουρίνι και τον δυνατό αέρα, που στο πέρασμά του από τον κάμπο του Βελβεντού κατέστρεψε αντιχαλαζικα δίκτυα, φυτικό κεφάλαιο και μεγάλο μέρος της παραγωγής.

Ο αέρας ήταν τόσο δυνατός, που λύγιζαν τα δέντρα και ακουμπούσαν στο έδαφος… Το τοπίο ήταν φοβικό, όπως περιγράφουν οι αγρότες, που εκείνη την ώρα ήταν στα χωράφια τους.

Έσπασαν κλαδιά, έπεσαν λεύκες, καρυδιές πλατάνια, καταστρέφοντας θερμοκήπια και αντιχαλαζικά δίκτυα, ενώ στο έδαφος βρίσκονται ποσότητες από ροδάκινα νεκταρίνια, αλλά και μήλα.

Το 80% της παραγωγής των ποικιλιών που ήταν στην συγκομιδή τους πήγε χαμένο, όπως και μέρος των καλοκαιρινών φρούτων που σε λίγες μέρες θα μάζευαν.

Σε απόγνωση ένας εκ των παραγωγών ο κ. Χρήστος Στεφάνου περιγράφει τις στιγμές, που χτύπησε η κακοκαιρία και μιλά για ζημιά που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ, αφού ολόκληρο κτήμα 8 στρεμμάτων με μηλιές καταστράφηκε ολοσχερώς με το αντιχαλαζικό δίκτυο στο έδαφος και οι μηλιές να έχουν ξεριζωθεί στο σύνολό τους.

Ο Πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Βελβεντού ζητά την βοήθεια της πολιτείας και του ΕΛΓΑ, καθώς όπως τονίζει είναι η 5 συνεχόμενη χρονιά, που πλήττεται ο αγροτικός κόσμος του Βελβεντού.

ΕΡΤ- Κοζάνης – Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.