Header Ads

Πτολεμαΐδα: Σύσκεψη για την αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία

αρχείο λήψης

Τα προβλήματα που έφεραν τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών σε περιοχές της Εορδαίας θα βρεθούν στο επίκεντρο σύσκεψης που συγκαλείται σήμερα στις 10 το πρωί στο Δημαρχείο Εορδαίας παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας του Δήμου Εορδαίας της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και της ΔΕΗ.  

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί και θα παραστούν Πρόεδροι Κοινοτήτων, στις οποίες, τόσο οι υποδομές όσο και η φυτική παραγωγή, δέχθηκαν ισχυρά πλήγματα από τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις, με συνέπεια την ολική καταστροφή των καλλιεργειών.

Στην ίδια σύσκεψη θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι αγροτικών φορέων που θα παρουσιάσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον πρωτογενή τομέα ζητώντας επιτακτικά την άμεση καταγραφή των ζημιών. 

Κοινό θα είναι το αίτημα για την διάθεση των απαραίτητων, από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, μηχανημάτων ώστε, ει δυνατόν και αύριο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες καθαρισμού των ρεμάτων από τα κλαδιά των δέντρων και των  λοιπών φερτών υλικών, για να αποφευχθούν μελλοντικά πλημμυρικά φαινόμενα, της άμεσης αποκατάστασης των αγροτικών δρόμων.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.