Header Ads

Κοζάνη: Χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία της ΠΕ Γρεβενών….ευκαιρία ανταμώματος των ετεροδημοτών

Γρεβενά

Κανονικά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στην ΠΕ Γρεβενών. Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάκης Νασιάδης τα μοναδικά προβλήματα είναι εκείνα που αφορούν την μη προσέλευση μελών των εφορευτικών επιτροπών σε πολλά από τα εκλογικά τμήματα. Αυτό συνηθίζεται, ωστόσο η εκλογική διαδικασία προχωράει κανονικά και μάλιστα όπου δεν υπάρχει κάποιο μέλος της εφορευτικής επιτροπής οι ψηφοφόροι παίρνουν οι ίδιοι τα ψηφοδέλτια για να πάνε να ψηφίσουν.

Στο μικρό 63ο εκλογικό τμήμα στο Μικρό Σειρήνι Γρεβενών υπάρχουν κα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και οι εκπρόσωποι κομμάτων. Συνολικά από το πρωί ψήφισαν οι τέσσερις πρώτοι από τους συνολικά 155 εγγεγραμμένους, ενώ στις εκλογές της 21ης Μαΐου ψήφισαν 85 άτομα.

Σήμερα καιρός είναι καλός και αυτό ίσως να βοηθήσει να έρθουν και περισσότεροι ετεροδημότες. Είθισται στην ΠΕ Γρεβενών να προσέρχονται αρκετοί για να ψηφίσουν για να δούνε και τους γνωστούς, φίλους και συγγενείς και στην ουσία γίνεται κάτι σαν αντάμωμα.

Συνολικά στην ΠΕ Γρεβενών είναι εγγεγραμμένοι 40409 και μάλιστα υπάρχουν και εκτός των τειχών 1347 ψηφοφόροι στην Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα όπως επίσης και στην Μαγνησία και στην Αθήνα σε ειδικά εκλογικά κέντρα τα οποία υπάρχουν.

Στην μονοεδρική της ΠΕ Γρεβενών υπάρχουν 126 εκλογικά τμήματα  εκ των οποίων τα 121 είναι εντός της ΠΕ Γρεβενών, ενώ τα υπόλοιπα 5 είναι των ετεροδημοτών.

Ρεπορτάζ: Μάκης Νασιάδης

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.