Header Ads

Eορδαία: Ξεκινάει η διαδικασία των αιτήσεων για τους πληγέντες από τα πλημμυρικά φαινόμενα

χρημα φωτο

Ξεκινάει από σήμερα, Τρίτη 27 Ιουνίου 2023  η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων πολιτών απ’ όλη τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Εορδαίας, των οποίων έχει πληγεί η κύρια κατοικία τους, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν εντός του Ιουνίου 2023.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, προβλέπεται εφάπαξ χορήγηση επιδόματος, εξακοσίων ευρώ (600,00€) για την αντιμετώπιση των πρώτων βιοτικών αναγκών σε πολίτες των οποίων η κύρια κατοικία έχει πληγεί από την πλημμύρα, δεν είναι δυνατή η διαμονή τους σε αυτήν και έχουν περιέλθει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το επίδομα αυτό αποσκοπεί στην κάλυψη των πρώτων στοιχειωδών αναγκών όπως η προσωρινή διαμονή, η διατροφή και ο ρουχισμός.

Επιπλέον του παραπάνω επιδόματος, προβλέπεται η εφάπαξ χορήγηση εξακοσίων ευρώ, σε πληγέντες Πολύτεκνους και Άτομα με Αναπηρίες. Επίσης προβλέπεται η χορήγηση εφάπαξ επιδόματος, μέχρι έξι χιλιάδες ευρώ, για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών των κύριων κατοικιών που επλήγησαν ή και την αντικατάσταση οικοσκευής. Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται έως και την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023, στο Γραφείο 14 του Δημαρχείου Εορδαίας (1ος όροφος), καθημερινά από τις 9:00 έως τις 14:00. (Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2463350126-2463350136).

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.