Header Ads

Δυτ. Μακεδονία: “Ανακαλύψτε τα βουνά”- Eφαρμογή από το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων

ImmersiveLab-poster

Καινοτόμες εφαρμογές που συνδυάζουν τον πραγματικό κόσμο με εικονικά στοιχεία υλοποίησε το Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Οι εφαρμογές έχουν ως στόχο να ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν από κοντά, αλλά και εικονικά τα όμορφα τοπία της Δυτικής Μακεδονίας. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες των εφαρμογών 3D, εικονικής (VR), επαυξημένης (AR) και μικτής πραγματικότητας δημιουργούν μια απόλυτα συναρπαστική εμπειρία. Υποστηρίζονται από smartphones, Android και iOS και λειτουργούν με βάση την τοποθεσία GPS με σύνδεση στο διαδίκτυο. 
Οι χρήστες, ανακαλύπτουν τα "μαγικά" βουνά της Δυτικής Μακεδονίας, περιηγούνται σε εικονικούς χώρους και βυθίζονται σε έναν κόσμο που συνδυάζει τη φαντασία με την πραγματικότητα. 
Οι Εφαρμογές υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Τουριστικές διαδρομές μικτής πραγματικότητας: Serious Games και Διαδραστικό Κυνήγι Θησαυρού για την ανάδειξη ορεινών μονοπατιών της Δυτικής Μακεδονίας» της πράξης «Νέες τεχνολογίες και καινοτόμες προσεγγίσεις σε σχέση με την Αγροδιατροφή και τον Τουρισμό για την ενίσχυση της περιφερειακής αριστείας στην Δυτική Μακεδονία (AGRO-TOUR)» του έργου «ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020) Μπορείτε να επισκεφθείτε το Immersive Lab ακολουθώντας το σύνδεσμο https://dmsclab.uowm.gr/immersive-lab/ .

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.