Header Ads

Κοζάνη: Αναβαθμίζεται η ΜΕΘ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο (photos)

353858263_3402828679984590_4542366056553216557_n

Από την ερχόμενη Δευτέρα η ΜΕΘ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, γίνεται paperless, καθώς ολοκληρώθηκε, η εγκατάσταση του “CritIS Synergy+”, που αποτελεί ένα ιατροτεχνολογικό σύστημα ολοκληρωμένης κλινικής τεκμηρίωσης, το οποίο διαχειρίζεται την πολυπλοκότητα των πληροφοριών του περιβάλλοντος μιας μονάδας εντατικής θεραπείας.

“Θα αποτελεί μια σημαντική αναβάθμιση στις υπηρεσίες που θα προσφέρονται στην ΜΕΘ με γνώμονα τον άρρωστο” τονίζει ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κοζάνης Κώστας Στόκκος, που έκανε ο γνωστή την εξέλιξη σε ό,τι αφορά στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η οποία είναι η 9η στην χώρα και η πρώτη της Περιφέρειας.

Το ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης δεδομένων στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κοζάνης, όπως εξηγεί ο κ. Στόκκος θα περιλαμβάνει προηγμένες λειτουργίες, όπως την κλινική υποστήριξη της λήψης αποφάσεων, την ποιοτική παρουσίαση-αναφορών κλινικών δεδομένων, έξυπνα εργαλεία παρακολούθησης της πορείας ασθενή καθώς και τη δυνατότητα ανταλλαγής πληροφοριών, με άλλα νοσοκομειακά συστήματα ιατρικής περίθαλψης (HIS, LIS), μέσω του διεθνές πρωτοκόλλου επικοινωνίας HL7.

Από την εισαγωγή μέχρι την έξοδο από τη μονάδα, το CritIS ενισχύει την ροή εργασίας στην μονάδα, υποβοηθάει τις κλινικές εκτιμήσεις και τον σχεδιασμό της περίθαλψης, προσφέροντας εργαλεία για την παρακολούθηση και εφαρμογή της θεραπείας, υποστηρίζει λεπτομερή κλινικά πρωτόκολλα και δημιουργεί μια πλούσια πηγή δεδομένων για κλινικές μελέτες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι διαχείριση του μεγάλου όγκου πληροφοριών που συλλέγονται και αξιολογούνται καθημερινά κάτω από υψηλή πίεση χρόνου, θα γίνεται χωρίς την ανάγκη χειρόγραφων διαγραμμάτων και εγγράφων.

Σήμερα το CritIS βρίσκεται εγκατεστημένο εκτός από τη ΜΕΘ του Πα.Γ.Ν.Η, και τη Γενική ΜΕΘ του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, στις ΜΑΦ και ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, στη ΜΕΘ του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, στις ΜΑΦ και ΜΕΘ Παίδων του Πα.Γ.Ν.Η, στην Πανεπιστημιακή ΜΕΘ του ΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», και στην Μεθ του ΓΝ Παπαγεωργιου.

Τέλος ο Διευθυντής της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Κοζάνης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην έναρξη λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, των δυσκολιών που αντιμετώπισε κυρίως την περίοδο της πανδημίας, στον σύγχρονο εξοπλισμό της, ευχαριστώντας ιδιαίτερα το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ Κοζάνης, καθώς επίσης την πρώην και την νυν διοίκηση του Νοσοκομείου.

ΕΡΤ Κοζάνης- Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.