Header Ads

Έκτακτες προσλήψεις στο υπουργείο Ναυτιλίας

Έκτακτες προσλήψεις στο υπουργείο Ναυτιλίας

Πρόσληψη 13 ατόμων, ως έκτακτο ναυτικό προσωπικό με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.), για χρονικό διάστημα έως 8 μήνες, με σκοπό την κάλυψη εκτάκτων αναγκών πλοήγησης πλοίων στους Πλοηγικούς Σταθμούς της χώρας για την εύρυθμη λειτουργία αυτών.

 

Η πρόσληψη του έκτακτου ναυτικού προσωπικού του άρθρου 1 πραγματοποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 11 του ν. 3142/1955 «Περί Πλοηγικής Υπηρεσίας».

Ειδικότερα:

Α. Γενικά προσόντα και κωλύματα

Οι υποψήφιοι πρέπει:

1. α) Να είναι Έλληνες πολίτες καθώς και πολίτες Κρατών – Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών ΕΟΧ-ΕΖΕΣ.

β) Για τους πολίτες Κρατών – Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών ΕΟΧ-ΕΖΕΣ απαιτείται η γνώση της ελληνικής γλώσσας σε βαθμό επαρκή για την άσκηση των καθηκόντων τους, η οποία αποδεικνύεται με Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας επιπέδου τουλάχιστον Β1 σύμφωνα με τα οριζόμενα στο π.δ. 363/1998 (Α’ 242).

2. Οι άρρενες υποψήφιοι πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

3. α) Να μην έχουν καταδικαστεί για ειδικά ναυτικά αδικήματα που αναφέρονται στο άρθρο 205 έως και 239 του ν.δ. 187/1973 «Περί Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου» (Α’ 261).

β) Να μην τους έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή από τα Πειθαρχικά Συμβούλια Εμπορικού Ναυτικού (ΠΣΕΝ) ή να εκκρεμεί υπόθεση σε αυτά που τους αφορά.

γ) Να μην έχουν καταδικαστεί σε οποιαδήποτε βαθμό (1) για τέλεση ή απόπειρα τέλεσης κακουργήματος σε οποιαδήποτε ποινή, (2) για τέλεση ή απόπειρα τέλεσης των αδικημάτων: ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολής του πολιτεύματος, προδοσίας της χώρας, προσβολής κατά της πολιτειακής εξουσίας, προσβολή κατά της ελεύθερης άσκησης των πολιτικών δικαιωμάτων, παραχάραξης, κιβδηλείας, ψευδορκίας, ψευδούς καταμήνυσης, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, ανθρωποκτονίας (εκτός της προερχόμενης από αμέλεια), επαιτείας, αλητείας, καταπίεσης, περί ναρκωτικών, λαθρεμπορίας, παράνομης αλιείας, κλοπής, υπεξαίρεσης (κοινής και στην Υπηρεσία), εκβίασης, απάτης, πλαστογραφίας, δωροδοκίας ή δωροληψίας, απιστίας περί την Υπηρεσία, παράβασης καθήκοντος, συκοφαντικής δυσφήμησης, οποιουδήποτε κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, (3) για τέλεση ή απόπειρα τέλεσης οποιουδήποτε άλλου ποινικού αδικήματος σε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον= τριών μηνών.δ) Να μην διώκονται ως φυγόποινοι ή φυγόδικοι για τα αδικήματα της περ. γ’.

ε) Να μην έχουν στερηθεί των πολιτικών τους δικαιωμάτων έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίστηκε για την στέρησή τους. στ) Να είναι σωματικά και πνευματικά υγιείς.

Το έκτακτο ναυτικό προσωπικό προσλαμβάνεται με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.), για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών, με την επιφύλαξη της παρ. 4 του άρθρου 11 του ν. 3142/1955 (Α’ 43), με απόφαση που εκδίδεται από τον Προϊστάμενο του Πλοηγικού Σταθμού, κατόπιν κατάρτισης του πίνακα βαθμολογικής κατάταξης που συντάσσει η τριμελής επιτροπής του Κεφαλαίου Ζ’ της παρούσας απόφασης.

Για τους τυχόν επιλεγέντες πραγματοποιείται αυτεπάγγελτος έλεγχος μετά την πρόσληψη της γνησιότητας και ορθότητας των υποβληθέντων δικαιολογητικών από τον οικείο Πλοηγικό Σταθμό.

Η υπογραφή των αναθέσεων - προσλήψεων από τους Προϊσταμένους των Πλοηγικών Σταθμών πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο εντός είκοσι (20) ημερών από την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης - πρόσκλησης από τους Πλοηγικούς Σταθμούς. Ι. Αμοιβή προσωπικού Η αποζημίωση του έκτακτου ναυτικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων αποδίδεται, κατά περίπτωση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις (ια) και (ιβ) αποφάσεις του προοιμίου της παρούσας, σε βάρος των πιστώσεων του Λογαριασμού του Κεφαλαίου Πλοηγικής Υπηρεσίας. ΙΑ.

Λοιπές διατάξεις Σε περίπτωση που η υπεύθυνη δήλωση ή οποιοδήποτε από τα υποβληθέντα εκ των υποψηφίων δικαιολογητικά αποδειχθούν ως μη γνήσια ή μη ορθά ή παραποιημένα ή κατά οιονδήποτε τέτοιο τρόπο αποδειχθεί ότι οδήγησαν σε πλάνη τα αποφασίζοντα όργανα, η σύμβαση του εν λόγω υποψηφίου λήγει αυτοδίκαια με διαπιστωτική πράξη του αρμόδιου οργάνου και πέραν από τις όποιες ποινικές ή διοικητικές κυρώσεις και διαδικασίες έχει την υποχρέωση να επιστρέψει την όποια απολαβή/αποζημίωση έλαβε στο Λογαριασμό του Κεφαλαίου Πλοηγικής Υπηρεσίας.

Η προκήρυξη

#ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ #ΘΕΣΕΙΣ_ΕΡΓΑΣΙΑΣ #ΕΡΓΑΣΙΑ #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.