Header Ads

Κοζάνη: Το μεγάλο φωτοβολταικό πάρκο 550 MW της ΔΕΗ στο Ορυχείο της Πτολεμαίδας

352847570_610388294202805_6901041622072942944_n

Με εναέρια λήψη και μια εντυπωσιακή φωτογραφία, που δημοσίευσε στο twitter, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες. παρουσιάζει το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο που κατασκευάζει σε εξαντλημένο ορυχείο λιγνίτη στην Πτολεμαΐδα.

Η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο στην ενεργειακή της μετάβαση και η ΔΕΗ Ανανεώσιμες είναι στην πρώτη γραμμή της μεταμόρφωσης“, τονίζει η επιχείρηση, χαρακτηρίζοντας εντυπωσιακή την αεροφωτογραφία που αποτυπώνει το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 550 MW που κατασκευάζεται από την ΤΕΡΝΑ.

Το φωτοβολταϊκό πάρκο αποτελεί μέρος του ευρύτερου επιχειρηματικού σχεδίου της ΔΕΗ, το οποίο προβλέπει την αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) τα επόμενα χρόνια. Ο σταθμός φωτοβολταϊκής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα είναι ένα ορόσημο για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου, καθώς δείχνει τη δέσμευση της ΔΕΗ να προωθήσει την αειφόρο και ανανεώσιμη ενέργεια.

Ο χρόνος κατασκευής και ετοιμότητας του φωτοβολταϊκού πάρκου εκτιμάται στους 22 μήνες, ενώ η συνολική διάρκεια της σύμβασης έως την οριστική παραλαβή της ανέρχεται σε 48 μήνες. Αυτή η γρήγορη κατασκευή και οργάνωση αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της ΔΕΗ να αξιοποιήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της περιοχής.

Με τη λειτουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πτολεμαΐδα, η ΔΕΗ προσφέρει μια σημαντική συνεισφορά στον στόχο της απολιγνιτοποίησης στη Δυτική Μακεδονία. Η περιοχή, που εξαρτάται έντονα από την άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας, θα απολαμβάνει πλέον τα οφέλη των ανανεώσιμων πηγών, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.