Header Ads

Βόιο: International Folklore Festival – Παρασκευή 23 έως την Κυριακή 25 Ιουνίου

αρχείο λήψης (1)

Το 1ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ, με τον τίτλο «Τα Βαλκάνια ενώνουν τα χέρια στον κύκλο του χορού», διοργανώνει ο δήμος Βοΐου, από την  Παρασκευή 23 έως την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023, με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από την Ελλάδα, την Σερβία, την Κροατία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία τη Ρουμανία και την Τουρκία.

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023, στις 20:30, θα γίνει η Παρέλαση όλων των χορευτικών συγκροτημάτων από το Δημαρχείο έως τον χώρο της εκδήλωσης, όπου στις 21:00 θα γίνει η τελετή έναρξης και θα ακολουθήσουν παραστάσεις από τα χορευτικά συγκροτήματα όλων των χωρών και γλέντι.

Το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023, το φεστιβάλ θα μεταφερθεί σε Τσοτύλι, Γαλατινή και Εράτυρα, όπου και στις τρεις περιοχές θα γίνουν, από τις 20:30, παρελάσεις και παραστάσεις των χορευτικών συγκροτημάτων και γλέντι.

Στο Τσοτυλι θα συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα από την Τουρκία και την Αλβανία, στη Γαλατινή από τη Ρουμανία και τη Σερβία και στην Εράτυρα θα πάρουν μέρος χορευτικά συγκροτήματα από τη Βουλγαρία και την Κροατία.

Την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023, στη Νεάπολη, με τη συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων από όλες τις χώρες, στις  20:30 θα γίνει η παρέλασή τους και στις 21:00 οι χορευτικές τους παραστάσεις, για να ακολουθήσει η τελετή λήξης.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.