Header Ads

Eορδαία: Mεγάλες “πληγές” άνοιξε η τελευταία κακοκαιρία

μηλοχώρι

Τις “πληγές” που άνοιξε η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, με τη σφοδρή βροχόπτωση και τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, μετρούν κάτοικοι της Εορδαίας, ειδικότερα στο Μηλοχώρι. Με αίτημα του ο δήμαρχος  Π. Πλακεντάς προς την Πολιτική Προστασία και την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, ζήτησε  να κηρυχθεί ο Δήμος Εορδαίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στη  Δυτ. Εορδαία, ρέματα και ποτάμια υπερχείλισαν, σπίτια πλημύρισαν, ενώ η δυνατή βροχή και ο μεγάλος όγκος νερού, που συνοδεύονταν από βοή, όπως υποστηρίζουν πληγέντες,  «χτύπησε» τοιχίο αντιστήριξης στο Μηλοχώρι, υποχώρησε, και καταπλάκωσε αυτοκίνητο, ενώ το εσωτερικό του σπιτιού έπλεε στα λασπόνερα, καταστρέφοντας οικιακό εξοπλισμό.

Στην Κοινότητα της Κλεισούρας, η βροχή έσπασε δέντρα και έκοψε τα προστατευτικά μεταλλικά κιγκλιδώματα με τα νερά και τα λοιπά φερτά υλικά, να καταλήγουν στο  ισόγειο κατοικίας, ενώ, παρατηρήθηκαν κατολισθήσεις σε ορισμένα σημεία του χωριού, και  «διαλύθηκε» ο δρόμος που οδηγούσε σε κτηνοτροφική μονάδα.

Ο μεγάλος και εύφορος κάμπος στην ευρύτερη περιοχή του Μουρικίου, παραδόθηκε στην καταστροφική επέλαση της κακοκαιρίας, αφού, λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού  στα κανάλια, τα χωράφια μετατράπηκαν σε λίμνες  με τους αγρότες  να κάνουν λόγο  για ολική καταστροφή της φετινής παραγωγής.

Κατά τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων του Δήμου Εορδαίας, Νίκο Φουρκιώτη, από την πρώτη στιγμή, έσπευσαν σε βοήθεια οι υπηρεσίες,  μηχανήματα  του Δήμου, αλλά και της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, ενώ, στην όλη επιχείρηση συνέδραμε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας. Να σημειωθεί ότι για πολλοστή φορά, εκτάσεις με σιτηρά, ηλίανθο, και άλλες καλλιέργειες, γύρω από την Πτολεμαΐδα, κύρια  προς την Ασβεστόπετρα, πλημμύρισαν.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.