Header Ads

Εργασίες Επιτροπών Παρακολούθησης των Προγραμμάτων Δ. Μακεδονίας τού ΕΣΠΑ 2014-2020 και 2021-2027

kasapidis-1

Tο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 ολοκληρώνεται έως το τέλος τού 2023, με συστηματική προσπάθεια έχουν ξεπεραστεί τα εμπόδια και οι δυσκολίες που παρουσιάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια και υπάρχουν οι συνθήκες για την ομαλή και αποτελεσματική ολοκλήρωση του Προγράμματος. Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Κασαπίδης, ανοίγοντας τις εργασίες της 7ης  Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020 και της 1ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του ίδιου προγράμματος, για τα έτη 2021-2027.

Ο κ. Κασαπίδης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, ανέφερε για το νέο Πρόγραμμα 2021-2027, ότι  ήδη έχει ενεργοποιηθεί και αναπτύσσεται δυναμικά για να καλύψει, σε συνδυασμό με το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, τις ανάγκες που προκύπτουν από τον μετασχηματισμό τού οικονομικού μοντέλου τής Περιφέρειας.

Στις συνεδριάσεις, στο ξενοδοχείο Λιμναίο στην Καστοριά, παρέστησαν εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Carsten Rasmussen, Επικεφαλής της Μονάδας Ελλάδας – Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής, οι κυρίες Σταματία Παπάκη και Αναστασία Κουσκούνη, Στελέχη της ίδιας Μονάδας και η Νίκη Ξενίδου, Στέλεχος της Μονάδας Ελλάδας – Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, συμμετείχαν, είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά, περισσότεροι από 100

εκπρόσωποι Εθνικών Υπηρεσιών του ΕΣΠΑ και εμπλεκόμενων Υπουργείων, καθώς και εκπρόσωποι Φορέων της

Δυτικής Μακεδονίας που συμμετέχουν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των Προγραμμάτων.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.