Header Ads

Κοζάνη: Ελλείψεις σε 400 φάρμακα – SOS από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο

farmaka01

Καμπανάκι χτυπά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κοζάνης όσον αφορά στις ελλείψεις που παρατηρούνται σε φάρμακα, δημιουργώντας προβλήματα τόσο στην εύρυθμη λειτουργίας των φαρμακείων, κυρίως όμως στην ταλαιπωρία των ασθενών, τόσο στην περιοχή όσο και Πανελλαδικά.

Όπως κάνει γνωστό ο φαρμακευτικός Σύλλογος Κοζάνης πάνω από 400 φάρμακα είναι σε έλλειψη και καθημερινός είναι ο αγώνας που δίνουν οι φαρμακοποιοί για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών, χωρίς σε πολλές των περιπτώσεων να το καταφέρνουν.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κοζάνης με ανακοίνωσή του ενημερώνει το κοινό για τη συνεχόμενη έλλειψη φαρμάκων, την οποία αποδοκιμάζει. Πρόκειται για φαινόμενο που παρατηρείται καθημερινά στα φαρμακεία της περιοχής αλλά και πανελλαδικά ταλαιπωρώντας σημαντικά πληθώρα ασθενών, και παρεμποδίζοντας σοβαρά τους φαρμακοποιούς να επιτελέσουν το καθήκον τους.

Οι ελλείψεις αφορούν πολλές και βασικές κατηγορίες, όπως φάρμακα για το σακχαρώδη διαβήτη, την υπέρταση, το αναπνευστικό σύστημα, καρδιαγγειακές παθήσεις και αντιβιώσεις για παιδιά και ενήλικες.

«Το πρόβλημα είναι χρόνιο αλλά αυτήν την περίοδο παρουσιάζει έντονη έξαρση. Πλέον σχετίζεται και με την ενεργειακή κρίση και την κρίση στην παραγωγή, γι’ αυτό και παρατηρούνται ελλείψεις και πανευρωπαϊκώς. Ωστόσο υπάρχει και ιδιαίτερα ελλιπής τροφοδότηση της ελληνικής αγοράς με φάρμακα, κυρίως από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες και λιγότερο συχνά από τις εγχώριες», τονίζεται ακόμα στην ανακοίνωση.

Μάλιστα όπως επισημαίνεται ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κοζάνης κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για το ζήτημα και να συμβάλλει όσο μπορεί στην αντιμετώπισή του.

«Οι φαρμακοποιοί καταβάλλουμε καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ομαλή εξυπηρέτηση των ασθενών, και ζητούμε την κατανόηση και υπομονή του κοινού», δηλώνει η πρόεδρος του Συλλόγου Τερέζα Χαραμή.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.