Header Ads

Ήπειρος – Δυτική Μακεδονία: Διασυνοριακή συνεργασία για την πολιτική προστασία

ΠΥΡΚΑΓΙΑ

H πρόοδος και τα έως τώρα αποτελέσματα του έργου SOLVE, που εστιάζει σε κοινές δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση πλημμυρών και πυρκαγιών στη διασυνοριακή περιοχή και υλοποιείται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και το το Ινστιτούτο Πολιτικής Προστασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 στο πρώην κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης (Κτίριο ΚΤΕ).

Το έργο SOLVE που υλοποιείται στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος Interreg–IPACBC Ελλάδα – Βόρεια Μακεδονία, στοχεύει στην κοινή εκπαίδευση επιχειρησιακών ομάδων από όμορες χώρες με παροχή επιστημονικής υποστήριξης, στην ενεργή συμμετοχή πολιτών σε οργανωμένες δραστηριότητες πρόληψης βάσει σχεδίων και στην ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων του έργου στα εθνικά σχέδια πρόληψης.

Στη συνάντηση, θα γίνει παρουσίαση του έργου, αλλά και του Ινστιτούτου Πολιτικής Προστασίας του Πανεπιστημίου από τον Διευθυντή του, Καθηγητή Ιωάννη Μπακούρο. Θα ακολουθήσει στρογγυλή τράπεζα συζήτησης, παρουσίαση μονάδας προσομοίωσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και θα γίνει επίδειξη ανά ομάδες των 3-5 ατόμων και Άσκηση Ατομικής Προστασίας από το ΕΚΑΒ.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Σεραφείμ Λιάπης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Θωμάς Μάνος.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.