Header Ads

Καστοριά: Κατολισθήσεις και πλημμύρες – Αίτημα να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

katolisthish kastoria

Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν καταστροφές και ζημιές σε όλο το εύρος του Δήμου Καστοριάς. Δημιουργήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, με μεγάλες επιπτώσεις και στις αγροτικές καλλιέργειες, με κίνδυνο να χαθεί η φετινή παραγωγή.

Στην Τοπική Κοινότητα Κλεισούρας, πλημμύρισαν σπίτια και υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις προκαλώντας ζημιές και στο οδικό δίκτυο.

Να κηρυχθεί ο Δήμος Καστοριάς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητά με αίτημα προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας ο Δήμαρχος, Γιάννης Κορεντσίδης, κατόπιν συνεννόησης με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Θωμά Μάνο.

Ο Δήμαρχος με το αίτημά του ζητά να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία των κατοίκων του Δήμου και των περιουσιών τους, αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί. Ταυτόχρονα, τα συνεργεία του Δήμου Καστοριάς με τη συνεργασία και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας επιχειρούν στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο, προκειμένου να αποκαθίστανται οι ζημίες στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.