Header Ads

Δήμος Βοΐου: Επαναλειτουργία Κ.Ε.ΠΕ.Α Σιάτιστας Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία

αρχείο λήψης

Ειδικό Θεματικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Ανθρωπογενές περιβάλλον και προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης ημιορεινών και ορεινών περιοχών» διοργανώνει ο Δήμος Βοΐου το τριήμερο από την Παρασκευή 16 έως την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023, στο πλαίσιο επαναλειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Σιάτιστας.  

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 στην δομή του Κ.Ε.ΠΕ.Α Σιάτιστας, στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με εισηγήσεις επιστημόνων και μελών της ομάδας του Κ.Ε. ΠΕ.Α. Το Σεμινάριο θα συνεχιστεί το Σάββατο 17 Ιουνίου, με δράσεις, το πρωί στα αρχοντικά Πούλκως και Αδελφών Παντελή Τζώνου, στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην Γεράνεια και το απόγευμα στις εγκαταστάσεις στο Όρος Μπούρινος . Τη Κυριακή 18 Ιουνίου το Σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με δράσεις στην Χρυσαυγή, στον Πεντάλοφο και στον Βυθό.

Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς συμπεριλαμβάνονται σαράντα-τρεις εκπαιδευτικοί από νομούς εκτός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Σκοπός του Σεμιναρίου είναι να παρουσιαστεί στους συμμετέχοντες, η πολιτιστική κληρονομιά, η ιστορία και το φυσικό περιβάλλον του Βοΐου, το υλικό δηλαδή στο οποίο θα στηριχθούν οι δράσεις του Κ.Ε.ΠΕ.Α Σιάτιστας που θα υλοποιούνται στην νέα σχολική χρονιά.

Η πραγματοποίηση του Σεμιναρίου σηματοδοτεί την επανέναρξη της λειτουργίας του Κ. Ε. ΠΕ. Α. Σιάτιστας ως διακριτής δομής. Η εξέλιξη αυτή, αποτελούσε επιδίωξη εδώ και χρόνια του Δήμου Βοΐου και θα συμβάλλει στην εξωστρέφεια

της περιοχής και στην προβολή του τουριστικού και πολιτιστικού της αποθέματος.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.