Header Ads

Πτολεμαΐδα: Kινητοποίηση Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας

Σε κινητοποίηση προχωρά ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας  και Νότιας  Λεκάνης, αύριο Τρίτη 15 Νοεμβρίου, με σημείο συγκέντρωσης των αγροτών και μηλοπαραγωγών  την Κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας στις 11 το πρωί,  με τα τρακτέρ τους, μισή ώρα νωρίτερα, να έχουν παραταχθεί στην είσοδο της πόλης.

Θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία μέχρι την πλατεία, διεκδικώντας την υλοποίηση αιτημάτων που συνδέονται με το κόστος της παραγωγής. Η απόφαση αυτή προήλθε μετά από την  πρόσφατη πανελλαδική σύσκεψη μηλοπαραγωγών που συνήλθε, ύστερα από πρωτοβουλία της Πανελλήνιας  Επιτροπής Μπλόκων, στην Αγιά Λάρισας, βάσει της οποίας ορίστηκε η 15η Νοεμβρίου ως ημέρα αγωνιστικών και πολύμορφων κινητοποιήσεων, σε κάθε πόλη και χωριό, ενώ στα τέλη του τρέχοντος μηνός διοργανώνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Με το πέρας της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, θα επιδοθεί στον Δήμαρχο Εορδαίας Π. Πλακεντά  ψήφισμα με τα αιτήματα των αγροτών και μηλοπαραγωγών που είναι:

-Να παραμείνουν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις σε όλα τα προϊόντα. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, με ευθύνη της κυβέρνησης.

-Άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Πλαφόν 0,07 λεπτά/KWh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ.

-Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες, καθώς και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

– Να πληρωθούν άμεσα και οι μηλοπαραγωγοί της ΠΕ Φλώρινας για τον παγετό της Άνοιξης 2021 (προανθικό).

– Σύγκλιση Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Μακεδονίας με αγροτικά θέματα.

 ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.