Header Ads

Προ των πυλών χιλιάδες προσλήψεις στην Πυροσβεστική: Έρχονται 3.600 μόνιμες θέσεις εργασίας

Προ των πυλών χιλιάδες προσλήψεις στην Πυροσβεστική: Έρχονται 3.600 μόνιμες θέσεις εργασίας

Μέσα στις επόμενες ώρες θα βγουν οι προκηρύξεις για τις προσλήψεις 3.600 μόνιμων θέσεων εργασίας για την Πυροσβεστική. Η επίσημη ανακοίνωση πρόκειται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο, το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε την αύξηση των οργανικών θέσεων στην Πυροσβεστική κατά 3.600.

Η πλήρωση των 3.600 θέσεων δεν θα γίνει με μία ενιαία προκήρυξη αλλά με μικρότερες διαδοχικές προκηρύξεις που θα περιλαμβάνουν 500 με 700 θέσεις η κάθε μία.

Οι σχετικές προκηρύξεις δεν θα βγουν μέσω του ΑΣΕΠ αλλά μέσω του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μάλιστα, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η πρώτη προκήρυξη να εκδοθεί στο προσεχές διάστημα, ώστε οι πρώτες προσλήψεις να έχουν ολοκληρωθεί πριν την αντιπυρική περίοδο του 2023.

Όπως έχει προαναγγείλει και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, κατά την παρουσίαση του προγραμματισμού προσλήψεων για το 2023 η πλειονότητα των θέσεων θα απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός είχε δηλώσει πως, «οι περισσότερες θέσεις ΔΕ θα προορίζονται για τις παραγωγικές σχολές (στρατιωτικές, αστυνομικές, πυροσβεστικής, λιμενικού), οι σπουδαστές των οποίων με την αποφοίτησή τους θα ενταχθούν στην κατηγορία ΠΕ».

#ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ #ΜΟΝΙΜΕΣ_ΘΕΣΕΙΣ
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.