Header Ads

Λ. Μαλούτας για Τηλεθέρμανση: Η λειτουργία μίας μονάδας συνιστά υπαναχώρηση της ΔΕΗ – Αναμένεται 2η μονάδα στο σύστημα

Την  ένταξη από σήμερα στο σύστημα  της τηλεθέρμανσης  Κοζάνης και δεύτερης  λιγνιτικής μονάδας του ΑΗΣ  Αγίου  Δημητρίου της  ΔΕΗ, έκανε  γνωστή σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ  Κοζάνης, ο  Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος  Μαλούτας.

«Η σχετική σύμβαση  που ισχύει και έχει  υπογραφεί, προβλέπει την σύνδεση  τουλάχιστον  δύο (2) μονάδων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου της  ΔΕΗ, για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος της  τηλεθέρμανσης στους  κατοίκους της περιοχής», ανέφερε ο Δήμαρχος Κοζάνης, υπογραμμίζοντας  ότι «με  την λειτουργία μέχρι τώρα, μίας λιγνιτικής μονάδας  για την παροχή  της τηλεθέρμανσης Κοζάνης, η ΔΕΗ υπαναχωρεί από  τις συμβατικές της υποχρεώσεις».

Ο κ. Μαλούτας  έκανε γνωστό  ακόμη ότι «η ΔΕΥΑΚ  διεκδικεί  οικονομική αποζημίωση από την ΔΕΗ, για  την περσινές  οικονομικές απώλειες που είχε από την μη λειτουργία μονάδων του ΑΗΣ  Αγίου Δημητρίου για  την εύρυθμη λειτουργία της τηλεθέρμανσης, κάτι που υποχρέωνε την δημοτική επιχείρηση να  λειτουργεί την τηλεθέρμανση με πετρέλαιο, αυξάνοντας κατά πολύ το κόστος λειτουργίας της».

Σε άλλο  σημείο της συνέντευξης του Δημάρχου Κοζάνης  Λάζαρου Μαλούτα στην ΕΡΤ Κοζάνης, επισημάνθηκε  η ανάγκη να υπάρξει  θεσμική διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της τηλεθέρμανσης Κοζάνης, την οποία ζήτησε σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου και ο Περιφερειάρχης  Δυτ. Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ- Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

 

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.