Header Ads

Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ «αποκαλύπτει» πόσες προσλήψεις αφορά ο νέος διαγωνισμός για το Δημόσιο

Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ «αποκαλύπτει» πόσες προσλήψεις αφορά ο νέος διαγωνισμός για το Δημόσιο

Εκτιμούμε ότι οι θέσεις θα είναι γύρω στις 4.000. Όταν λεει το υπουργείο ότι προγραμματίζονται 18.000 προσλήψεις σε αυτές υπάρχουν ένα σωρό προσλήψεις που δεν περνάνε μέσω ΑΣΕΠ τόνισε σε συνέντευξη του ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, κος Θάνος Παπαϊωάννου.

Μία σημαντική ανάρτηση στο facebook έκανε πριν μερικές μέρες ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θάνος Παπαϊωάννου σχετικά με τις προσλήψεις και τους διορισμούς στο Δημόσιο ενόψει του νέου γραπτού διαγωνισμού που ετοιμάζει η Ανεξάρτητη Αρχή και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων υποψηφίων.

Όπως τονίζει στη σχετική ανάρτησή του «Εάν κάποιος δει την εργασία στο Δημόσιο ως ένα απλό «βόλεμα» θα δυστυχήσει και αυτός και οι δικοί του» συμπληρώνοντας «η απασχόληση στο Δημόσιο είναι προσφορά στην κοινωνία και όχι λύση του βιοποριστικού προβλήματος ενός πολίτη» ενώ κλείνοντας αναφέρει ότι «όλα αυτά δεν τα γράφω απλώς ως Πρόεδρος του ΑΣΕΠ αλλά και ως πατέρας δύο παιδιών που είναι νεοεισερχόμενα στην αγορά εργασίας».

 

Η προκήρυξη πήρε ΦΕΚ και οι αιτήσεις ξεκινούν 2 έως 12 Δεκεμβρίου ωστόσο, ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ με νέα παρέμβαση του τονίζει και πάλι οτι κάποιος πρέπει να σκεφτεί διπλά πριν συμμετάσχει στο διαγωνισμό για το αν θέλει πραγματικά και έχει σκεφτεί τι σημαίνει μια θέση στο δημόσιο.

Σχολιάζοντας μάλιστα τον μισθό του δημοσίου, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 είπε οτι για τα επόμενα 30 χρόνια θα αυξάνει με ένα ρυθμό δημοσίου τομέα

«Ο μισθός στο δημόσιο τομέα τον βλέπεις σήμερα και ξέρεις ότι για τα επόμενα 30 χρόνια θα αυξάνει με ένα ρυθμό δημοσίου τομέα. Δηλαδή για να πάρεις αύξηση είτε δουλεύεις καλά είτε δουλεύεις άσχημα θα πρέπει ταυτοχρόνως να πάρουν άλλοι 600 χιλιάδες άνθρωποι αύξηση άρα ξέρεις από τώρα τα αριθμητικά δεδομένα για τα επόμενα 20-30 χρόνια. Στον ιδιωτικό τομέα δεν ξέρεις αν αύριο θα έχεις δουλειά, το δέχομαι και είναι πολύ σοβαρό αυτό αλλά πάντως τα οικονομικά σου στην πορεία του χρόνου μπορεί να μεταβληθούν διαφορετικά. Άρα πρέπει να τα δουν όλα.»

Δεν πρέπει να γίνει μόδα «πάμε όλοι στο δημόσιο».

Όπως ανέφερε μάλιστα δεν πρέπει να γίνει μόδα το να πάμε όλοι στο Δημόσιο τονίζοντας:

Δεν μπορώ να συμβουλεύσω κανέναν τι θα κάνει, ο ίδιος πρέπει να συμβουλεύσει τον εαυτό του. Για σκεφτείτε έναν άνθρωπο που θέλει να γίνει καθηγητής, θέλει να γίνει νοσηλευτής είναι ένα πολύ σοβαρό λειτούργημα ξαφνικά αυτός ο άνθρωπος για βραχυπρόθεσμες οικονομικές σκοπιμότητες να είναι ένας διοικητικός υπάλληλος… Το θέμα είναι να ζυγίσει ο καθένας τι θέλει να κάνει, δεν πρέπει να παρασυρθεί, δεν πρέπει να γίνει μόδα «πάμε όλοι στο δημόσιο».

Ο πραγματικός αριθμός των προσλήψεων

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ επιχειρεί να βάλει μια τάξη στα πράγματα που αφορούν τον διαγωνισμό αλλά και τις προσλήψεις που αναμένεται να γίνουν μέσα από αυτόν καθώς όπως αναφέρει δεν είναι 18.000 οι προσλήψεις που προγραμματίζονται καθώς σε αυτές υπάρχουν ένα σωρό προσλήψεις που δεν περνάνε μέσω ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν ένα σωρό προσλήψεις που δεν περνάνε μέσω ΑΣΕΠ αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, δικαστικοί, διπλωμάτες. Επίσης υπάρχουν πολλές θέσεις που δεν περνάνε μέσω του γραπτού διαγωνισμού εξ ορισμού δηλαδή οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι ελεγκτές εναερίου κυκλοφορίας, οι εκπαιδευτικοί άρα για αυτό τα νούμερα είναι μεν εντυπωσιακά αλλά όταν μιλάμε για τον γραπτό διαγωνισμό εκτιμώ ότι μιλάμε περίπου στις 4.000 υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

#ΑΣΕΠ #ΠΡΟΕΔΡΟΣ #ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ #ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ #ΔΗΜΟΣΙΟ
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.