Header Ads

Προσλήψεις 3.600 μονίμων στην πυροσβεστική με απολυτήριο λυκείου

Προσλήψεις 3.600 μονίμων στην πυροσβεστική με απολυτήριο λυκείου

Με διαδοχικές προκηρύξεις ανοίγει ο δρόμος για 3.600 προσλήψεις μονίμων στην πυροσβεστική σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε.

Ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις 3.600 μονίμων στην πυροσβεστική, εκ των οποίων οι 3.505 θέσεις εργασίας κατανέμονται στο πυροσβεστικό προσωπικό Γενικών Καθηκόντων και οι υπόλοιπες 125 στο πυροσβεστικό
προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων.

Πρόθεση του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος είναι να προγραμματίσει προσλήψεις πριν την αντιπυρική περίοδο.

Η πλειοψηφία των θέσεων θα απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, «οι περισσότερες θέσεις ΔΕ θα προορίζονται για τις παραγωγικές σχολές (στρατιωτικές, αστυνομικές, πυροσβεστικής, λιμενικού), οι σπουδαστές των οποίων με την αποφοίτησή τους θα ενταχθούν στην κατηγορία ΠΕ».

Οι οργανικές θέσεις Πυρονόμων - Αρχιπυροσβεστών - Υπαρχιπυροσβεστών - Πυροσβεστών Γενικών Καθηκόντων προσαυξάνονται κατά τρεις θέσεις και καταλαμβάνονται από τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, οι οποίοι κρίθηκαν επιτυχώς από τα αρμόδια συμβούλια προς ένταξη στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, κατ’ εφαρμογή των παραγράφων 7 και 8 του άρθρου 15 του ν. 3938/2011.

Αντιστοίχως, καταργούνται 3 οργανικές θέσεις πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και οι εναπομείνασες οργανικές θέσεις αυτών ανέρχονται σε 1.557.

#ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ #ΘΕΣΕΙΣ_ΕΡΓΑΣΙΑΣ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ #ΜΟΝΙΜΟΙ
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.