Header Ads

Κοζάνη – Δ. Μιχαηλίδου: Ξεκινά ο θεσμός του προσωπικού βοηθού για τα άτομα με αναπηρία

Ξεκινά από τον ερχόμενο Γενάρη ο θεσμός του προσωπικού βοηθού και στην ΠΕ Κοζάνης που εντάχθηκε στην δεύτερη φάση, όπως ανέφερε η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για άτομα με αυτισμό “Ταξιδευτές της Ελπίδας” όπου βρέθηκε σήμερα στο πλαίσιο της επίσκεψης του κυβερνητικού κλιμακίου στην περιοχή.

Η κ. Μιχαηλίδου μίλησε για την στήριξη της πολιτείας στις αντιστοιχες δομές σε όλη την χώρα, την αύξηση του αριθμού των κλινών στις στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης και την χρηματοδότησή για την λειτουργία τους, όπου μεταξύ αυτών θα βρίσκεται και ο Άργιλος.

Η Υφυπουργός για μια ακόμα φορά έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο υπερσύγχρονο κτίριο που λειτουργεί στον Άργιλο Κοζάνης, για τις μεθόδους εκπσίδευσης καθώς και το εξειδικευμένο προσωπικό της δομής.

Τέλος η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι οπως και η ίδια δεσμεύτηκε πριν απο μερικούς μήνες όταν επισκέφτηκε την περιοχή, γίνεται πράξη η στήριξη των ατόμων με αναπηρία και στην Δυτική Μακεδονία.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.