Header Ads

Δ. Σκάλκος από Κοζάνη: Από το 1,5 δις του νέου ΕΣΠΑ το 63% στην απολιγνιτοποίηση

«Κάθε μετάβαση είναι δύσκολη. Οι πόροι υπάρχουν και όλη η χώρα προσπαθεί να αλλάξει μοντέλο» ανέφερε χθες από την Κοζάνη ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτριος Σκάλκος, τονίζοντας ότι «οι πόροι του ΕΣΠΑ ξεπερνούν το 1,5 δις και το 63% θα διατεθεί για την απολιγνιτοποίηση».

Επίσης πρόσθεσε ότι «το νέο παραγωγικό μοντέλο οφείλει να είναι δίκαιο για την ευημερία του τόπου», επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει «ορθή και αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων ώστε με τις κατάλληλες συνεργασίες να φέρουν τα αποτελέσματα που επιθυμούμε».

Αναφερόμενος στο αίτημα του πρόεδρου του ΕΒΕ Κοζάνης, Γιάννης Μητλιάγκας, για το «ξεκλείδωμα των πόρων και την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά και το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας» ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτριος Σκάλκος, τόνισε ότι αυτή την περίοδο γίνεται ο σχεδιασμός γιατί το ΕΣΠΑ έχει κανονισμούς, προσθέτοντας ότι «στο τέλος της ημέρας καμία επιχείρηση να μη μείνει χωρίς χρηματοδότηση», λέγοντας ότι για τη ρευστότητα υπάρχουν οι πόροι από την Αναπτυξιακή Τράπεζα.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.