Header Ads

Κοζάνη –  Θ. Πλεύρης: «Το Μαμάτσειο επεκτείνεται και πρέπει να στηριχθεί»

«Ο κεντρικός σχεδιασμός του Υπουργείου δεν επηρεάζεται από τα σχέδια αυτοδιοικητικών φορέων της περιοχής», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, απαντώντας σε ερώτηση για την κατασκευή Περιφερειακού Νοσοκομείου, όπως αυτό του ετέθη στη σύσκεψη που έγινε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο από το δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα.

Όπως αναφέρει ο κ. Μαλούτας σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έθεσε στον υπουργό τις πάγιες θέσεις του Δήμου Κοζάνης, που είναι: η ανάγκη στελέχωσης του Μαμάτσειου με το αναγκαίο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και η τεκμηριωμένη αναγκαιότητα για μια νέα σύγχρονη Υγειονομική μονάδα στον κόμβο της Εγνατίας οδού, ικανής να παρέχει σύγχρονες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες δημόσιας υγείας σε όλους τους πολίτες αλλά και αναγκαίας αναπτυξιακής υποδομής την σημερινή περίοδο που ο τόπος μας αναζητά νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο.

Από την πλευρά του ο κ. Πλεύρης μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή στην πόλη της Κοζάνης, που είναι «κομβικό σημείο», το Μαμάτσειο Νοσοκομείο επεκτείνεται με τη δημιουργία νέας Πτέρυγας, η οποία όπως τόνισε είναι «μια σημαντική παρέμβαση» και για το λόγο αυτό τόνισε ότι  «το Νοσοκομείο πρέπει να στηριχθεί».

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο δημιουργίας μιας διοικητικής δομής για τα δύο νοσοκομεία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, επισημαίνοντας ότι «στο νέο υγειονομικό χάρτη προβλέπονται δύο αυτόνομες δομές, που σε κάποιες περιπτώσεις θα έχουν χαρακτήρα αλληλοσυμπλήρωσης».

Τέλος ο κ. Πλεύρης αναφερόμενος στις «άγονες» προκηρύξεις γιατρών στα Νοσοκομεία της περιοχής ανέφερε ότι σχεδιάζεται από το Υπουργείο η θέσπιση και νέων κινήτρων, αλλά και η δυνατότητα να μπουν και ιδιώτες γιατροί με μπλοκάκια στα Νοσοκομεία.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.