Header Ads

Καστοριά: Προσπάθεια εξαπάτησης με “δόλωμα” την επιδότηση ρεύματος

Με πρόσχημα την επιδότηση του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, άγνωστοι προσπάθησαν να εξαπατήσουν επιχειρηματία στην Καστοριά, για να αποκτήσουν στοιχεία του ηλεκτρονικού τραπεζικού λογαριασμού του.

Ο επιχειρηματίας δέχτηκε τηλεφώνημα από άτομο που ισχυρίστηκε πως είναι υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο τον ενημέρωσε ότι υπάρχει επιδότηση στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και, για να την ενεργοποιήσει, ζήτησε τον αριθμό κινητού του επιχειρηματία, για να σταλεί μήνυμα στην εφαρμογή Viber.  Το μήνυμα που έφτασε στο κινητό του επιχειρηματία παρέπεμπε σε σύνδεσμο, όπου έπρεπε να υποβληθούν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN, όνομα και κωδικός χρήστη).

Ο επιχειρηματίας υποψιάστηκε πως πρόκειται περί απάτης, αρνήθηκε να συμπληρώσει τα στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού και δήλωσε πως αδιαφορεί για την επιδότηση.  Αμέσως μετά, το μήνυμα στο Viber “εξαφανίστηκε”. Ο καστοριανός επιχειρηματίας δημοσίευσε την εμπειρία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να ενημερώσει και άλλους πολίτες, ώστε να μην πέσουν θύματα των επιτήδειων.

 

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.