Header Ads

Λιμενικό: Πάνω από 120 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

Λιμενικό: Πάνω από 120 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις 124 νέες μόνιμες προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα που προκήρυξε το ΑΣΕΠ.

Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις στις 4 νέες προκηρύξεις που δημοσίευσε το ΑΣΕΠ και προβλέπουν την πλήρωση συνολικά 124 ατόμων στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.).

Η πρώτη προκήρυξη προβλέπει την πρόσληψη 100 ατόμων ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού, μέσω διαγωνισμού με απευθείας κατάταξη.

Οι υπόλοιπες τρεις προκηρύξεις απευθύνονται αποκλειστικά σε απόφοιτους Οικονομικών Σχολών, Νομικής και Πολυτεχνικών Τμημάτων ΑΕΙ.

Όλες οι προκηρύξεις θα ξεκινήσουν να δέχονται αιτήσεις εντός του Νοεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν προθεσμία για να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας μέχρι, περίπου, τα μέσα Δεκεμβρίου. Σε όλες τις προκηρύξεις υπάρχει ηλικιακό όριο αλλά και όριο ελάχιστου αναστήματος.

Αναλυτικά

Η προκήρυξη για 100 θέσεις με απευθείας κατάταξη

Η πρώτη προκήρυξη προβλέπει διαγωνισμό για την απευθείας κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή συνολικά 100 Αξιωματικών Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. (ανδρών – γυναικών) ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού, προερχόμενων από ιδιώτες.

Η κατανομή και πλήρωση των παραπάνω θέσεων θα γίνει ως ακολούθως:

Ειδικότητα Κυβερνήτη: 40 θέσεις, από πτυχιούχους Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.)/ Πλοιάρχων της ημεδαπής, με θαλάσσια υπηρεσία τουλάχιστον 6 μηνών μετά την απόκτηση διπλώματος Γ΄ τάξης του Εμπορικού Ναυτικού (Ε.Ν.), ως Αξιωματικοί Ε.Ν. Αν οι εν λόγω υποψήφιοι δεν επαρκούν για την κάλυψη των προκηρυχθεισών στην εν λόγω ειδικότητα θέσεων, οι θέσεις καλύπτονται από υποψηφίους, πτυχιούχους Πλοίαρχους Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) της αλλοδαπής και με τις αντίστοιχες προϋποθέσεις.

Ειδικότητα Μηχανικού: 60 θέσεις, από πτυχιούχους Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.)/ Μηχανικών της ημεδαπής, με θαλάσσια υπηρεσία τουλάχιστον 6 μηνών μετά την απόκτηση διπλώματος Γ΄ τάξης του Εμπορικού Ναυτικού (Ε.Ν.), ως Αξιωματικοί Ε.Ν. Αν οι εν λόγω υποψήφιοι δεν επαρκούν για την κάλυψη των προκηρυχθεισών στην εν λόγω ειδικότητα θέσεων, οι θέσεις καλύπτονται από υποψηφίους, πτυχιούχους Μηχανικούς Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) της αλλοδαπής και με τις αντίστοιχες προϋποθέσεις.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που οι καθορισθείσες θέσεις σε μία από τις ως άνω ειδικότητες δεν καλυφθούν, ούτε από πτυχιούχους Α.Ε.Ν. της ημεδαπής, ούτε της αλλοδαπής, λόγω μη προσέλευσης ή αποτυχίας των υποψηφίων, τότε συμπληρώνονται από υποψηφίους της άλλης ειδικότητας, κατά φθίνουσα σειρά μοριοδότησης και λαμβάνοντας υπόψη την καθορισθείσα στην προηγούμενη παράγραφο σειρά προτεραιότητας των υποψηφίων.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 έως και την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022.

Η προκήρυξη για απόφοιτους οικονομικών

Η δεύτερη προκήρυξη προβλέπει διαγωνισμό για την απευθείας κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) 6 Αξιωματικών Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. (ανδρών - γυναικών) ειδικότητας Οικονομικού με τον βαθμό του Ανθυποπλοιάρχου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Για την πλήρωση των παραπάνω θέσεων οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ιδιώτες πτυχιούχοι τμημάτων Οικονομικής Επιστήμης Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) του πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή ισότιμων και αντίστοιχων της ημεδαπής ή αλλοδαπής και επιπρόσθετα να κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών σε οικονομικά θέματα ή διδακτορικό δίπλωμα σε οικονομικά θέματα.

Αιτήσεις από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 έως και την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022.

Η προκήρυξη για απόφοιτους Νομικής

Η τρίτη προκήρυξη προβλέπει διαγωνισμό για την απευθείας κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.), 8 Αξιωματικών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. (ανδρών - γυναικών) ειδικότητας Νομικού με το βαθμό του Ανθυποπλοιάρχου.

Για την πλήρωση των παραπάνω θέσεων οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ιδιώτες πτυχιούχοι τμημάτων Νομικής Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) του πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή ισότιμων και αντίστοιχων της αλλοδαπής. Οι εν λόγω πτυχιούχοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό εφόσον κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών σε νομικά θέματα ή διδακτορικό δίπλωμα σε νομικά θέματα.

Οι αιτήσεις σε αυτή την προκήρυξη υποβάλλονται από τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έως και τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022.

Η προκήρυξη για απόφοιτους Πολυτεχνείου

Η τέταρτη και τελευταία προκήρυξη προβλέπει διαγωνισμό για την απευθείας κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.) συνολικά 10 Αξιωματικών Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. (ανδρών – γυναικών) ειδικότητας Τεχνικού με το βαθμό του Ανθυποπλοιάρχου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Για την πλήρωση των παραπάνω θέσεων οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι διπλωματούχοι Σχολών Πολυτεχνείων του Πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή ισοτίμων και αντίστοιχων της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έως και τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022.

#ΛΙΜΕΝΙΚΟ #ΜΟΝΙΜΕΣ_ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ #ΑΣΕΠ
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.