Header Ads

Η Apple φαίνεται να σταμάτησε τις on line πωλήσεις προϊόντων στην Τουρκία λόγω της οικονομικής κρίσης

Η Appleσταμάτησε, τουλάχιστον προσωρινά, τις πωλήσεις σχεδόν όλων των προϊόντων της στην Τουρκία ως απάντηση όπως εκτιμάται στην επιδεινούμενη οικονομική κρίση στη χώρα. Όπως αναφέρει το CNBC, ο πληθωρισμός στην Τουρκία είναι σχεδόν στο 20%, ενώ η λίρα έχει υποχωρήσει έως και 15%.

Επί του παρόντος, εάν επισκεφθεί κανείς την τουρκική έκδοση του Apple Store Online, όλα εμφανίζονται πλήρως λειτουργικά μέχρι να προσπαθήσει  να προσθέσετε ένα προϊόν στο καλάθι αγορών. Ενώ η Apple δεν έχει σχολιάσει δημόσια αυτή εξέλιξη, φαίνεται ότι έχει σταματήσει τις πωλήσεις της στην Τουρκία λόγω της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με το CNBC η τελευταία κρίση προκλήθηκε αφού για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν υπερασπίστηκε τις συνεχιζόμενες αμφισβητούμενες μειώσεις των επιτοκίων της κεντρικής του τράπεζας εν μέσω διψήφιου αυξανόμενου πληθωρισμού. Χαρακτήρισε την κίνηση ως μέρος ενός ”οικονομικού πολέμου ανεξαρτησίας”, απορρίπτοντας εκκλήσεις από επενδυτές και αναλυτές για αλλαγή πορείας.

apple

Όπως αναφέρει το CNBC, τέτοια περίοδο πριν από δύο χρόνια, η λίρα διαπραγματευόταν στις 5,6 το δολάριο. Αυτή την εβδομάδα έφτασε στο νέο χαμηλό των 13,45 ανά δολάριο. Εν τω μεταξύ, ο πληθωρισμός στην Τουρκία πλησιάζει το 20%.

Το νόμισμα της χώρας βρίσκεται σε πτωτική τάση από τις αρχές του 2018, χάρη σε έναν συνδυασμό γεωπολιτικών εντάσεων με τη Δύση, ελλειμμάτων τρεχουσών συναλλαγών, συρρίκνωσης των συναλλαγματικών αποθεμάτων και αυξανόμενου χρέους - αλλά το πιο σημαντικό, εξαιτίας της άρνησης αύξησης των επιτοκίων για να μετριαστεί ο πληθωρισμός.

Δεν είναι σαφές πόσο καιρό η Apple σχεδιάζει να περιορίσει τις πωλήσεις των προϊόντων της στην Τουρκία ως απάντηση σε αυτήν την οικονομική κατάσταση. Και πάλι, η εταιρεία δεν έχει ακόμη σχολιάσει δημόσια το θέμα.

Πηγές: Αppleinsider, 9to5mac

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.