Header Ads

Η Apple λανσάρει αυτόνομο ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 2025

Η Apple εντείνει τα σχέδιά της για είσοδο στην αγορά αυτοκινήτων με σκοπό να λανσάρει ένα αυτοοδηγούμενο ηλεκτρικό όχημα το 2025, χωρίς τιμόνι ή πεταλιέρα με το εσωτερικό του αυτοκινήτου να περιλαμβάνει τα καθίσματα των επιβατών σε σχήμα ύψιλον.

Με την ονομασία «Project Titan» το φιλόδοξο πρόγραμμα της Apple, δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα τον Σεπτέμβριο, όταν το στέλεχος που ήταν υπεύθυνο για την ανάπτυξή του, Νταγκ Φίελντ πήγε στη Ford.Ωστόσο η Apple φαίνεται απτόητη από την πρόκληση της εισόδου στην ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, παρά τις διάφορες αλλαγές στην ηγεσία του «Project Titan». 

Οι νέοι φιλόδοξοι στόχοι έχουν τεθεί από τον αντικαταστάτη του Ντάγκ Φίελντ, Κέβιν Λίντς για την κατασκευή του στα επόμενα τέσσερα χρόνια, με την προϋπόθεση ότι η εταιρεία θα καταφέρει να φτιάξει ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης εντός αυτού του χρονικού πλαισίου.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το ζητούμενο είναι πότε και όχι εάν, η Apple θα μπει στην κούρσα των EV (ηλεκτρικών οχημάτων)», δήλωσε ο Νταν Ίβς, αναλυτής στην αμερικανική επενδυτική εταιρεία Wedbush Securities. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Apple θα ήταν προτιμότερο να συνεργαστεί με έναν αντίπαλο όπως η Tesla ή η Volkswagen, δεδομένων των προκλήσεων που συνεπάγεται, κάτι ωστόσο που έχει ήδη κάνει με κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες.

«Θα ήταν προτιμότερο να δούμε μια συνεργασία από μια ανεξάρτητη προσπάθεια, δεδομένου των δυσκολιών και ρίσκων που περιβάλλει μία τέτοια τεράστια προσπάθεια», υποστηρίζει ο Νατν Ιβς.

Να σημειωθεί ότι στους κόλπους της Apple, δεν είναι λίγοι εκείνοι από την ομάδα του «Project Titan», που παρά την πρόοδο που έχει σημειώσει τελευταία, εκφράζουν αμφιβολίες για το χρονοδιάγραμμα αναφορικά με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης, τα τσιπ επεξεργαστών και τους προηγμένους αισθητήρες.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει ένα «Plan B» από την εταιρεία, όπως η αλλαγή στην ημερομηνία κυκλοφορίας ή ακόμα και η κατασκευή ενός αυτοκινήτου με λιγότερο προηγμένη τεχνολογία. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple έχει κάνει μία ρηξικέλευθη ανακάλυψη στο τσιπ που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης του αυτοκινήτου.

Παράλληλα παρά το γεγονός ότι εξετάζει ένα σχέδιο χωρίς τιμόνι, υπάρχει στο τραπέζι η πρόταση για τοποθέτηση συστήματος έκτακτης ανάγκης που θα επιτρέπει στον οδηγό να μπορεί να παρέμβει ανά πάσα στιγμή.

Με πληροφορίες από το Bloomberg.com

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.