Header Ads

Τουλάχιστον 24 άτομα πνίγηκαν προσπαθώντας να διασχίσουν τη Μάγχη προς τη Βρετανία

Mια ομάδα περισσότερων από 40 μεταναστών επιβιβάστηκε σε μια φουσκωτή λέμβο, για να πλεύσει από τις ακτές της βόρειας Γαλλίας και να διασχίσει τη Μάγχη, κοντά στο Wimereux, Γαλλία, 24 Νοεμβρίου 2021. REUTERS/Gonzalo Fuentes

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη όταν η βάρκα που είχαν επιβιβαστεί ανατράπηκε ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν τη Μάγχη από τη Γαλλία στη Βρετανία, δήλωσε ένας τοπικός δήμαρχος στο τηλεοπτικό δίκτυο France 3.

Οι τοπικές αρχές είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι πέντε μετανάστες πνίγηκαν, αλλά ότι ο απολογισμός είναι πιθανό να αυξηθεί επειδή αρκετοί από τους διασωθέντες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

«Είκοσι τέσσερα πτώματα ανασύρθηκαν και 26 άνθρωποι είναι ζωντανοί», φέρεται να είπε ο Franck Dhersin, δήμαρχος του Teteghem και αντιπρόεδρος των μεταφορών για την περιοχή της βόρειας Γαλλίας.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin είπε ότι κατευθύνεται στον τόπο της τραγωδίας. «Ισχυρή συγκίνηση μπροστά στην τραγωδία των πολυάριθμων θανάτων λόγω της ανατροπής ενός σκάφους μεταναστών στη Μάγχη», έγραψε σε tweet.

Δύο ελικόπτερα και τρία σωστικά σκάφη του λιμενικού βρίσκονταν στο σημείο, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Ένας ψαράς, ο Nicolas Margolle, δληλωσε στο Reuters ότι είχε δει δύο μικρές λέμβους νωρίτερα την Τετάρτη, μια με ανθρώπους στο σκάφος και μια άλλη άδεια.

Πρόσθεσε ότι ένας άλλος ψαράς κάλεσε το λιμενικό αφού είδε μια άδεια λέμβο και 15 ανθρώπους να επιπλέουν ακίνητοι κοντά, είτε αναίσθητοι είτε νεκροί.

Η Μάγχη είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες ναυτιλιακές λωρίδες στον κόσμο και τα ρεύματα είναι ισχυρά. Οι υπερφορτωμένες λέμβοι συχνά μόλις και μετά βίας μένουν στην επιφάνεια και βρίσκονται στο έλεος των κυμάτων.

Ενώ η γαλλική αστυνομία αποτρέπει περισσότερες διελεύσεις από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, έχει περιορίσει μόνο εν μέρει τη ροή μεταναστών που θέλουν να φτάσουν στη Βρετανία σε μια από τις πολλές πηγές εντάσεων μεταξύ Παρισιού και Λονδίνου.

Πηγή: Reuters

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.