Header Ads

Εορδαία: Παραγωγοί ζητούν να ανοίξουν οι Λαϊκές Αγορές στην Π.Ε. Κοζάνης

Εορδαία: Παραγωγοί ζητούν να ανοίξουν οι Λαϊκές Αγορές στην Π.Ε. Κοζάνης

Εξαντλήθηκε η υπομονή των παραγωγών αγροτικών προϊόντων στην Εορδαία, που επί έναν μήνα λόγω της αναστολής λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών μετρούν καθημερινά απώλειες και αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης, ενώ ως μόνη λύση θεωρούν  την επαναλειτουργία των Λαϊκών Αγορών.

Χθες, παραγωγοί συγκεντρώθηκαν στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς Πτολεμαΐδας συζητώντας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αλλά και για κινήσεις στις οποίες θα προβούν άμεσα, ώστε «κάποιος να μας ακούσει», επειδή, όπως είπαν, έχουν φτάσει στα όρια τους. Όπως ανέφεραν, τα προϊόντα τους παραμένουν αδιάθετα και είτε καταλήγουν στη χωματερή, είτε σαπίζουν στις αποθήκες, με την οικονομική ζημιά να είναι ανυπολόγιστη, ενώ παραμένουν απλήρωτοι λογαριασμοί και υποχρεώσεις προς τρίτους, θέτοντας ανοιχτά ζήτημα επιβίωσης.

Οι παραγωγοί διερωτήθηκαν γιατί δε λειτουργούν οι Λαϊκές Αγορές μόνο στην Π.Ε. Κοζάνης, όταν τα πολυκαταστήματα είναι συνεχώς ανοιχτά, ζητώντας απαντήσεις για αυτό από τους εκπροσώπους της Πολιτείας στην περιοχή. Αντιπροσωπεία των παραγωγών θα επισκεφθεί τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη, και θα τον ενημερώσουν για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει, με αίτημα να ανοίξουν οι Λαϊκές Αγορές.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.