Header Ads

Ο Τραμπ έχασε τους επικεφαλής δικηγόρους της υπεράσπισής του

.

Μία βδομάδα πριν την έναρξη της δίκης του στην Γερουσία, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ διέκοψε τη συνεργασία με τους δύο δικηγόρους που ήταν επικεφαλείς της υπεράσπισής του.

Ο Μπατς Μπάουερς και η Ντέμπορα Μπάρμπι, από την Ν. Καρολίνα, δεν είναι πλέον μέλη της ομάδας υπεράσπισης του Τραμπ. Σύμφωνα με μία πηγή, η απόφαση ελήφθη ”κοινή συναινέση” και ήταν αποτέλεσμα της διάστασης απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών ως προς την κατεύθυνση της υπερασπιστικής γραμμής. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι εντός των επόμενων δύο ημερών θα ανακοινωθούν οι αντικαταστάτες των δύο δικηγόρων.

Η αναστάτωση είναι ενδεικτική της αβεβαιότητας που επικρατεί στην υπερασπιστική ομάδα του Τραμπ, ο οποίος ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την κατηγορία της υποκίνησης της εξέγερσης στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, στις 6 Ιανουαρίου. Παρ′ όλα αυτά, όλοι πλην πέντε Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές ψήφισαν την περασμένη βδομάδα υπέρ της προσπάθειας να σταματήσει η δίκη πριν καν αρχίσει, γεγονός το οποίο δείχνει ότι η καταδίκη του πρώην προέδρου είναι απίθανη, ανεξαρτήτως στρατηγικής των δικηγόρων του.

Εκτός της ομάδας Τραμπ τέθηκαν και δύο πρώην εισαγγελείς από τη Ν. Καρολίνα, ο Γκρεγκ Χάρις και ο Τζόνι Γκάσερ.

Ο Τραμπ, που έγινε ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που παραπέμφθηκε δύο φορές, αγωνίστηκε για να βρει δικηγόρους υπεράσπισης. Στην δική που θα αρχίσει στις 8 Φεβρουαρίου, θα αντιμετωπίσει την κατηγορία ότι υποκίνησε τους υποστηρικτές του να εισβάλουν στο Κογκρέσο πριν την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, σε μία προσπάθεια να σταματήσει την ειρηνική αλλαγή εξουσίας.

Οταν διάφοροι δικηγόροι, που είχαν συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν, αρνήθηκαν να αναλάβουν τη υπεράσπισή του, ο γερουσιαστής Λίνστει Γκράχαμ, ένας εκ των στενότερων συμμάχων του στη Γερουσία, του σύστησε τον Μπάουερς.

Γνωστός στους νομικούς κύκλους των Ρεπουμπλικάνων, ο Μπάουερς έχει πολυετή εμπειρία στην εκπροσώπηση εκλεγμένων αξιωματούχων και υποψηφίων πολιτικών, μεταξύ των οποίων και ο πρώην κυβερνήτης της Ν. Καρολίνας, Μαρκ Σάνφορντ.

Ο Μπάουερς και η Μπάρμπι δεν απάντησαν στα μηνύματα για να σχολιάσουν την αποχώρησή τους από τη νομική ομάδα του Τραμπ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι και οι συνεργάτες του πρώην προέδρου, έχουν ξεκαθαρίσει ότι το επιχείρημά τους στη δίκη θα είναι ένα και απλό: η δίκη είναι αντισυνταγματική διότι ο Τραμπ δεν είναι πλέον πρόεδρος.

Μετά την εισβολή του όχλου στο Καπιτώλιο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων, πολλοί Ρεπουμπλικάνοι έδειχναν πρόθυμοι να απομακρυνθούν από τον Τραμπ. Τώρα, όμως, έχουν αλλάξει στάση, υπό τον φόβο να εξοργίσουν την πιστή εκλογική βάση του πρώην προέδρου.

 

Την είδηση της αποχώρησης των δύο δικηγόρων από την υπερασπιστική ομάδα του Τραμπ, μετέδωσε πρώτο το CNN.

 
 
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.