Header Ads

Έρευνες κάτω από δύσκολες συνθήκες για το αεροπλάνο που χάθηκε – Επέστρεψε στην Ελευσίνα το Super Puma (videο)

Έρευνες κάτω από δύσκολες συνθήκες για το αεροπλάνο που χάθηκε –  Επέστρεψε στην Ελευσίνα το Super Puma (videο)

Στη βάση του, στην Ελευσίνα, επέστρεψε το Super Puma, το οποίο επρόκειτο να συνεχίσει κατά τη διάρκεια της νύχτας τις έρευνες με θερμικές κάμερες και τη συνδρομή διασωστών της 301ης μοίρας έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του μονοκινητήριου ΤΒ20 που αγνοείται από το μεσημέρι της Κυριακής.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Ανατολικό Ζαγόρι, δεν επέτρεψαν την προσέγγιση του ελικοπτέρου στην περιοχή.

Το χρονικό των ερευνών

Από το μεσημέρι της Κυριακής αγωνιώδεις  ήταν οι έρευνες των σωστικών συνεργείων σε δασώδη περιοχή των Ιωαννίνων για τον εντοπισμό του μικρού εκπαιδευτικού αεροσκάφους, με τον 32χρονο χειριστή, που χάθηκε από τα ραντάρ στις 12.30 το μεσημέρι της Κυριακής 31/1.

Άμεσα, με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος κινητοποιήθηκαν οι πλησιέστερες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, (1ος Π.Σ. Ιωαννίνων, 5η ΕΜΑΚ, Π.Κ. Μηλιωτάδων, Π.Κ. Μετσόβου) με 13 οχήματα και 26 Πυροσβέστες καθώς και η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 5ης ΕΜΑΚ.

Παράλληλα κινητοποιήθηκαν από το κέντρο επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας,

• η Πολεμική Αεροπορία με ένα E/Π Surer Puma, ένα Ε/Π B2-12, ένα Α/ΦΟΣ CL-415 και ένα Α/ΦΟΣ C-130

• Ισχυρή δύναμη της ΕΛΑΣ

• το ΕΚΑΒ και

• Εθελοντές

Αγωνία για τον 32χρονο πιλότο

Το διθέσιο αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Φίλιππος» της Κοζάνης στις 11:20 το πρωί. Η τελευταία επαφή του πιλότου με τον πύργο ελέγχου του αερολιμένα Ιωαννίνων ήταν στις 12.28. Από τότε δεν υπήρξε καμία άλλη επικοινωνία με τον 32χρονο αλλοδαπό χειριστή και ενημερώθηκαν οι αρχές.

Το στίγμα του εκπαιδευτικού αεροσκάφους χάθηκε ενώ πετούσε 5 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, στο Ανατολικό Ζαγόρι. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης το αεροσκάφος θα έκανε μια βόλτα πάνω από τα Ιωάννινα χωρίς να προσγειωθεί και θα επέστρεφε στην Κοζάνη.

Πού εστιάζονται οι έρευνες

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε μια χαράδρα μεταξύ των χωριών Μηλιωτάδες, Ανθρακίτης και Καβαλλάρι, καθώς κάτοικοι και κυνηγοί αναφέρουν πως άκουσαν για τελευταία φορά την μηχανή από το μονοκινητήριο αεροσκάφος.

Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και του 32χρονου αλλοδαπού χειριστή του, ενώ στους Μηλιωτάδες, όπου εντοπίζεται το τελευταίο στίγμα του, παραμένουν 25 άτομα, δυνάμεις της πυροσβεστικής και της 5ης ΕΜΑΚ.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης, Δέσποινα Αμαραντίδου, Βάσω Γκόρου

Πηγή: EΡΤ

Σχετική είδηση: Αγνοείται εκπαιδευτικό αεροσκάφος — Έρευνες από την Π.Α.

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.