Header Ads

Λογοτεχνικά ταξίδια μέσω ραδιοφώνου: «Αφηγήσεις στα FM» από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Τάκης Τζαμαργιάς

Η νέα ραδιοφωνική και  διαδικτυακή δράση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά «Αφηγήσεις στα FM» συνεχίζεται με τον σκηνοθέτη Τάκη Τζαμαργιά την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στο dithepi.gr και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90.4». 

Ο Τάκης Τζαμαργιάς διαβάζει τη Στάμω από τους «Συνεχόμενους λυγμούς» του Ιερώνυμου Πολλάτου και τη  Διαδήλωση από τον «Μεγάλο περίπατο του Πέτρου» της Άλκης Ζέη

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτό τον πρώτο κύκλο Αφηγήσεων θα ακολουθήσει ο ηθοποιός Μανώλης Μαυροματάκης,  την Κυριακή 7 Ιανουαρίου

Οι Κυριακάτικες ραδιοφωνικές  συναντήσεις -αφηγήσεις είναι  διάρκειας περίπου 30 λεπτών έκαστη, μεταδίδονται από το Kανάλι 1-  Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά, στις 18.00, με παράλληλη ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ως podcasts.

«Συνεχόμενοι λυγμοί» του Ιερώνυμου Πολλάτου 

Η Αλεξάνδρα Σιμωτά, καθηγήτρια ελληνικής φιλολογίας, είχε εφτά χρόνια στη Σκάλα, μια ήσυχη κωμόπολη το χειμώνα, στα νότια του νησιού. Βρέθηκε εκεί, ως νεοδιοριζόμενη εκπαιδευτικός, γεμάτη ενθουσιασμό και με τη λαχτάρα της μεταλαμπάδευσης των αρχαίων γραμμάτων. Γρήγορα όμως απογοητεύτηκε όταν κατάλαβε πως οι μαθητές της άλλα είχαν στο νου. Η γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση ήταν το μοναδικό τους μέλημα. Άλλωστε, σ′ έναν τουριστικό τόπο, οι νέοι δε χρειάζονταν και πολλές γνώσεις. 

«Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» της  Άλκη Ζέη

Η Αθήνα, στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής μέσα από τη ματιά του μικρού Πέτρου. Ένα έργο που συνδυάζει τη σκληρή πραγματικότητα και την αγωνία της επιβίωσης  με την ελαφρότητα και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας. 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.