Header Ads

Κοζάνη:    Ενστάσεις της Περιφερειακής Αρχής κατά της ΡΑΕ

Κοζάνη:    Ενστάσεις της Περιφερειακής Αρχής κατά της ΡΑΕ   

Με ένδικα μέσα απαντάει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην απόφαση της ΡΑΕ, που ενέκρινε την αδειοδότηση για την εγκατάσταση πλωτού φωτοβολταϊκού στη λίμνη Πολυφύτου σε ιδιώτη με ημερομηνία 15 Ιανουαρίου 2021, όπως αποκάλυψε ο πρώην περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης στην διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του οργάνου.

Ο κ. Καρυπίδης σύμφωνα με πληροφορίες που είχε ενημέρωσε το Σώμα υπογραμμίζοντας ότι η προθεσμία για τις ενστάσεις εκπνέει τις επόμενες ημέρες, κάτι που ενεργοποίησε την  περιφερειακή αρχή άμεσα επισπεύδοντας τις διαδικασίες. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Βελβεντού, Μανώλης Στεργίου. Στην εξέλιξη αυτή αναφέρθηκε  μιλώντας και στην ΕΡΤ Κοζάνης  ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, μεταφέροντας την θέση της παράταξης του

Ο κ. Κασαπίδης τόνισε ότι θα προχωρήσει άμεσα η Περιφέρεια στην ένσταση ώστε να αποτραπεί η εγκατάσταση, υπογραμμίζοντας την απόφαση που εξέδωσε για να βάλει στοπ στις  αδειοδοτήσεις των ΑΠΕ, έως ότου ολοκληρωθεί το χωροταξικό και η θεσμοθέτηση του, προκειμένου να σταματήσει η άναρχη τοποθέτηση, ανεμογεννητριών,  φωτοβολταϊκών πάρκων, καθώς  και των πλωτών στη λίμνη Πολυφύτου όπως και έγινε γνωστό τις τελευταίες ημέρες .  Η  εντολή  δόθηκε στο νομικό τμήμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες.    Εν τω μεταξύ στην ίδια συνεδρίαση του απολογισμού στο έργο της Περιφερειακής Αρχής ο κ. Κασαπίδης αναφέρθηκε  στα βοσκοτόπια και στα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα δεχθούμε καμία αίτηση ΑΠΕ στα βοσκοτόπια της Δυτικής Μακεδονίας, θέλουμε να γίνουν τόποι παραγωγής με θέσεις εργασίας, θα προσφύγομε και με ένδικα μέσα αν χρειαστεί για να αποτρέψουμε την καταστροφή τους».

Από την πλευρά της ελάσσονος αντιπολίτευσης η Γεωργία Ζεμπιλιάδου ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ότι από το σύνολο των αιτήσεων, περίπου 650 εκ. ευρώ που θα παράγονται στην περιοχή, θα κρατήσουν ψηλά και πάλι το  ΑΕΠ όπως  έγινε και την με την ΔΕΗ, με τον κίνδυνο να χαθούν και τα  δικαιώματα των αγροτών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Κοζάνης-Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.