Header Ads

ΕΔΕ για την υπόθεση 4χρονης που η δασκάλα της φαίνεται να την άφησε έξω στο κρύο για τιμωρία

Closeup rear view portrait of cute little girl preschooler posing outdoor with pink backpack against blurred building. Happy kid toodler girl walking after learning school lessons. People, education

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ζήτησε η υπουργός Παιδείας για την διερεύνηση δημοσιεύματος και σχετικού βίντεο στο οποίο ένα παιδί νηπιαγωγείου στη Χαλκίδα φαίνεται να έχει πέσει θύμα απάνθρωπης συμπεριφοράς από τη δασκάλα του.  

Στο σπαρακτικό βίντεο φαίνεται ένα κοριτσάκι, ηλικίας 4 ετών -όπως έγινε γνωστό και ακούμε να κλαίει σπαρακτικά και να φωνάζει ”μαμά” ενώ επίσης ζητά δυνατά από τη νηπιαγωγό του να το βάλει πάλι μέσα στην αίθουσα.

Όπως καταγγέλλεται η νηπιαγωγός είχε βγάλει το κοριτσάκι εκτός αίθουσας, στον προαύλιο χώρο, μέσα στο κρύο, ημέρα που στη Χαλκίδα είχε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες (26/1) και το άφησε μόνο του, για να το τιμωρήσει.

Η δε νηπιαγωγός φέρεται να ζήτησε από το παιδί, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, να της ζητήσει συγγνώμη. 

Η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, είχε επικοινωνία με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου «να διερευνηθεί σε βάθος κάθε πτυχή της καταγγελίας.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή της στα social media αναφέρει:  

«Σε συνέχεια χθεσινού δημοσιεύματος για περιστατικό σε νηπιαγωγείο της Χαλκίδας με 4χρονο κοριτσάκι, κινητοποιήθηκε αμέσως ο διοικητικός μηχανισμός της εκπαίδευσης και διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση. Επικοινώνησα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ζήτησα να διερευνηθεί σε βάθος κάθε πτυχή της καταγγελίας».

 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.