Header Ads

Ο εισβολέας του Καπιτωλίου με τα κέρατα θέλει τώρα να καταθέσει κατά του Τραμπ

O Τζέικομπ Τσάνσλεϊ, γνωστός και ως Τζέικ Αντζέλι, που αυτοαποκαλείται

Ο ”Βίκινγκ” με το γούνινο καπέλο, που πρωταγωνίστησε στις φωτογραφίες και τα πλάνα της εισβολής στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου, θέλει τώρα να καταθέσει εναντίον του πρώην ήρωά του, Ντόναλντ Τραμπ, στη δίκη για την παραπομπή του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Αλ Γουότκινς, που μίλησε στο Associated Press, ο Τζέικομπ Τσάνσλεϊ, από την Αριζόνα, που αυτοαποκαλείται ”Σαμάνος του QAnon”, νιώθει προδομένος από τον Τραμπ, επειδή δεν έδωσε χάρη τόσο στον ίδιο, όσο και στους άλλους εισβολείς του Καπιτωλίου.

Στην ανακοίνωση του δικηγόρου τονίζεται ότι ο Τσάνσλεϊ ”είναι διατεθειμένος να συζητήσει το κατά πόσον η ομιλία του πρώην προέδρου ήταν ουσιαστικά μία πρόσκληση για να εισβάλει στο Καπιτώλιο και να πολεμήσει σαν διάολος.”

Οπως εξηγεί ο δικηγόρος του, ο Τσάνσλεϊ - ο οποίος είναι επίσης γνωστός και ως Τζέικ Αντζέλι - υπήρξε ”τρομερά γοητευμένος” από τον Τραμπ και πίστευε ότι ακολουθούσε τις διαταγές του τότε προέδρου κατά την εξέγερση στο Καπιτώλιο.

Ο Γουότκινς δήλωσε ότι, μέχρι στιγμή, δεν έχει μιλήσει με κανέναν Γερουσιαστή επί του θέματος.

Η δίκη του Τραμπ στην Γερουσία έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 8 Φεβρουαρίου. Μία κατάθεση από κάποιον σαν τον Τσάνσλεϊ, ο οποίος πίστευε ότι ακολουθούσε διαταγές, θα μπορούσε να είναι κρίσιμη ως προς το κατά πόσον ο Τραμπ είναι ένοχος για την ”υποκίνηση εξέγερσης”, για την οποία τον κατηγορεί η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο Τσάνσλεϊ δήλωσε στους ανακριτές ότι πήγε στο Καπιτώλιο επειδή ”ο πρόεδρος κάλεσε όλους τους πατριώτες να πάνε στην Ουάσιγκτον στις 6 Ιανουαρίου.”

Ο θερμός υποστηρικτής του Τραμπ, Γερουσιαστής Λίνστσεϊ Γκράχαμ, είναι εντελώς αντίθετος με την ιδέα. ”Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον καλύτερο τρόπο για να μετατρέψουμε την δίκη σε τσίρκο, από το να καλέσουμε τον Σαμάνο του QAnon ως μάρτυρα σε οτιδήποτε” έγραψε στο Twitter.

Κατά τον Γουότκινς, αντιθέτως, η μαρτυρία του Τσάνσλεϊ είναι βασική. ”Η φωνή του, όπως και οι φωνές άλλων που βρίσκονται στην ίδια θέση, πρέπει να ακουστούν και να γίνουν πιστευτές” δήλωσε ο δικηγόρος σε τηλεοπτικό σταθμό του Μιζούρι. ”Ας ξετυλίξουμε το νήμα των ψεμάτων και των ανακριβειών και τις υπερβολικές ομιλίες που έκανε επί μήνες ο πρόεδρος, με στόχο να εξοργίσει, να πυροδοτήσει και να δώσει κίνητρο” πρόσθεσε ο Γουότκινς. ”Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο το γεγονός ότι ο πρόεδρος κάλεσε δημοσίως αυτούς τους ανθρώπους να πάνε μαζί του στο Καπιτώλιο.”

Ο Τσάνσλεϊ είχε παραστεί σε πολλές από τις συγκεντρώσεις του Τραμπ. Μέχρι στιγμής δεν έχει δηλώσει αθώος ή ένοχος στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Παραμένει σε φυλακή της Ουάσιγκτον, όπου κάνει ειδική διατροφή με βιολογικά γεύματα.

 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.