Header Ads

Ο Κώστας Ζάπας απαντά στις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Κώστας Ζάπας

Τρεις ηθοποιοί, ο Ερρίκος Μηλιάρης, ο Χάρης Τζωρτζάκης και ο Γιάννης Νιάρρος καταγγέλλουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον σκηνοθέτη Κώστα Ζάπα για σεξουαλική παρενόχληση.

Την αρχή έκανε ο Ερρίκος Μηλιάρης, ο οποίος με ανάρτηση στο facebook κοινοποίησε την εμπειρία του από οντισιόν για ταινία, χωρίς να κατονομάζει τον σκηνοθέτη.

Ακολούθησαν οι ηθοποιοί Χάρης Τζωρτζάκης και Γιάννης Νιάρος, οι οποίοι με σχόλια κάτω από την ανάρτηση το συναδέλφου τους, υποστηρίζουν ότι είχαν ανάλογη εμπειρία.

Ο σκηνοθέτης Κώστας Ζάπας απάντησε μεταξύ άλλων -επίσης με ανάρτηση στο facebook- ότι «αυτονόητα ένας ηθοποιός θα βρεθεί γυμνός. Αν το θελήσει. Αυτά τα πράγματα δεν επιβάλλονται. Δεν απαγορεύεται να ζητήσεις γυμνό όταν ορίζεται από το καλλιτεχνικό έργο. Και στις οντισιόν. Δεν απαγορεύεται η ελευθερία της έκφρασης. Είναι κατοχυρωμένη στο σύνταγμα. Μπορείς να ζητήσεις κάτι από κάποιον. Μπορεί ο άλλος να το αρνηθεί. Δεν επιβάλλεται στον καλλιτέχνη πως θα πραγματοποιήσει το έργο του. Συμφωνείς ή διαφωνείς» .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σχετικά σε όσα αναφέρονται για εμένα στο fb και στα ΜΜΕ Στις ταινίες μου αναφερόμουν πάντα στην...

Δημοσιεύτηκε από Costas Zapas στις Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021

Η ανάρτηση του Ερρίκου Μηλιάρη

Λοιπόν, γύριζε αρκετά μες στο κεφάλι μου η σκέψη και τελικά αποφάσισα να πω κι εγώ μια ιστορία μου. Στο τέλος του πρώτου...

Δημοσιεύτηκε από Errikos Miliaris στις Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.