Header Ads

Η τελευταία πτήση του Τραμπ ως πρόεδρος των ΗΠΑ

Τα τελευταία λεπτά που θα είναι ακόμα πλανητάρχης, ο Ντόναλντ Τραμπ θα βρίσκεται στον αέρα για την μετακόμισή του. Ίσως φτάσει στον νέο τόπο κατοικίας του πριν ο Τζο Μπάιντεν ορκιστεί πρόεδρος των ΗΠΑ την Τετάρτη.

Μάλιστα, θα εκμεταλλευτεί το κυβερνητικό αεροσκάφος Air Force One μέχρι και μία ώρα πριν η προεδρική θέση του αποτελέσει παρελθόν. Έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το εν λόγω αεροσκάφος μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης (13:00 μ.μ). 

Συνήθως οι πρόεδροι αναχωρούν με άλλο κυβερνητικό αεροσκάφος για να αρχίσουν εκ νέου την ζωή τους ως πολίτες. Ο Τραμπ, όχι. 

Πάντως, τα ρεπορτάζ κάνουν λόγο και για άλλες μετακινήσεις εντός εκείνης της ημέρας.  

Ο Λευκός Οίκος έστειλε προσκλήσεις για την εκδήλωση αποχώρησης του Τραμπ στην Κοινή Βάση Andrews, η οποία ξεκινά στις 8 π.μ., σύμφωνα με το Bloomberg . Οι επισκέπτες μπορούν να φέρουν έως και άλλα πέντε άτομα, πρέπει να φορούν μάσκεςνα φτάσουν μεταξύ 6 π.μ. και 7:15 π.μ., γράφει το Bloomberg, που είδε μία από τις προσκλήσεις.

Ο Τραμπ, ο μόνος πρόεδρος που παραπέμφθηκε δύο φορές και ο μόνος πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία που δεν θα παραβρεθεί στην ορκομωσία του διαδόχου του, πιθανότατα θα περάσει το υπόλοιπο της ημέρας στο θέρετρό του, στο Mar-a-Lago που βρίσκεται στην Φλόριντα. 

Η αστυνομία του Παλμ Μπιτς (στην κωμόπολη της Φλόριντα που βρίσκεται η νέα κατοικία της οικογένειας Τραμπ) προειδοποίησε πρόσφατα τους κατοίκους ότι οι Μυστικές Υπηρεσίες «ίσως κλείσουν τους δρόμους πλησίον του Mar-a-Lago» στις 20 Ιανουαρίου και για αρκετές ημέρες,  σύμφωνα με το CBS στο Μαϊάμι .

«Πέρα από αυτό, δεν προβλέπουμε μελλοντικά κλείσιμο δρόμων που σχετίζονται με την παρουσία του πρώην Προέδρου», κατέληξε η αστυνομία.

Όσον αφορά τη νέα κατοικία της οικογένειας Τραμπ, πρόκειται για ένα αρχοντικό 5.810 τετραγωνικών μέτρων και 126 δωματίων. Είναι το 22ο μεγαλύτερο θέρετρο στις ΗΠΑ και αγοράστηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ το 1985 για περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια. 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.