Header Ads


ΓΛΙΤΩΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100€ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!

Συγκρίνετε τις τιμές ΟΛΩΝ των παρόχων ρεύματος και βρείτε το καλύτερο!
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Οι τρεις φορές που οι πολιτικοί ξεκατινιάστηκαν μέσω twitter μέσα σε λίγες μέρες

Έχουμε πλέον συνηθίσει τους πολιτικούς να λένε ότι θέλουν να πουν, να κάνουν επίσημες δηλώσεις ακόμη και να χαράσσουν πολιτική μέσω twitter. Αλλά τα έξαλλα tweets που έχουμε δει κατά καιρούς το timeline μας, ακόμα δεν τα έχουμε χωνέψει. 

1. Ο Τραμπ και η «ανυπέρβλητη» σοφία του 

Όπως του Ντόναλντ Τραμπ -που τα τελευταία χρόνια θυμίζουμε είναι πρόεδρος των ΗΠΑ- ο οποίος πιάνει συχνά το κινητό του και γράφει ανεξέλεγκτα. Πρόσφατα μας ενημέρωσε για την «ανυπέρβλητη σοφία του», ενώ απειλούσε τη Τουρκία ότι αν κινηθεί εκτός ορίων στη Συρία θα την καταστρέψει, ενώ προηγουμένως είχε δώσει την άδειά του για την τουρκική εισβολή στη Συρία.

«Οπως έχω δηλώσει στο παρελθόν με απερίφραστο τρόπο, και απλά επαναλαμβάνω, αν η Τουρκία κάνει κάτι που εγώ, με τη σπουδαία και ανυπέρβλητη σοφία μου, θεωρήσω ότι είναι εκτός ορίων, θα καταστρέψω ολοσχερώς και θα εξολοθρεύσω την Οικονομία της Τουρκίας (Το ’χω ξανακάνει!)», έγραψε ο Τραμπ στο twitter και όλοι έτριβαν τα μάτια τους 

Μετά βέβαια, βλέποντας ότι δέχτηκε πολλές επικρίσεις, τα μάζεψε ξανά και έσταζε γλύκα. 

«Τόσοι πολλοί άνθρωποι βολικά ξεχνούν ότι η Τουρκία είναι ένας μεγάλος εμπορικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών, στην πραγματικότητα φτιάχνουν το χαλύβδινο δομικό πλαίσιο για τα F-35 μαχητικά τζετ. Ήταν επίσης καλοί στη συνεργασία, βοηθώντας με να σώσω πολλές ζωές στην επαρχία Ιντλίμπ, και να επιστρέψουν σε καλή υγεία, μετά από αίτημά μου, τον πάστορα Μπράνσον που είχε ακόμη πολλά χρόνια κάθειρξης. Επίσης, θυμηθείτε, και είναι σημαντικό, ότι η Τουρκία είναι σημαντικό μέλος του ΝΑΤΟ με καλή υπόληψη. (σ.σ ο Ερντογάν) Έρχεται στις ΗΠΑ ως φιλόξενούμενός μου στις 13 Νοεμβρίου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόσθεσε στο tweet του το hashtag «σταματήστες τους ατελείωτους πόλεμους».

2. Στα «μαχαίρια» για ένα «like» στο twitter

Πριν από όλα αυτά βέβαια είχαμε και ένα... διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ για ένα like στο twitter.

Η Τουρκία έκρινε ότι έπρεπε να καλέσει ανώτερος Αμερικανός διπλωμάτης στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας για να δώσει εξηγήσεις για ένα «like» της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Twitter σχετικά με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Η πρεσβεία είχε κάνει like σε μήνυμα χρήστη που έγραφε ότι η Τουρκία θα πρέπει να είναι έτοιμη για μια πολιτική σκηνή χωρίς τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, τον επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος, ο οποίος πρόσφατα ασθένησε. 

Το AKP έγραψε στο Twitter πως ο χρήστης που ανάρτησε το μήνυμα είναι καταζητούμενος για σχέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, για το οποίο η Άγκυρα υποστηρίζει πως ενορχήστρωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016. 

Τελικά η πρεσβεία ζήτησε συγνώμη μέσω του Twitter και όλα καλά. «Νωρίτερα σήμερα ο λογαριασμός της πρεσβείας μας στο Twitter έκανε ‘like’ σε μια άσχετη καταχώριση κατά λάθος. Εκφράζουμε τη λύπη μας για το λάθος και ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε σύγχυση», ανέφερε και πήρε πίσω και το like μην έχουμε άλλα. 

3. Ο Τζόνσον και τα «ηλίθια παιχνιδάκια» του 

Στο χορό των έξαλλων tweets, μπήκε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ με αφορμή τις συζητήσεις για το Brexit και τη στάση του Μπόρις Τζόνσον. 

Έχοντας μάλιστα ταγκάρει τον Τζόνσον, ο Τουσκ έγραψε: «Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι ποιος θα κερδίσει στο ηλίθιο παιχνίδι ευθυνών. Διακυβεύεται το μέλλον της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως επίσης η ασφάλεια και τα συμφέροντα των λαών μας. Δεν θέλεις συμφωνία, δεν θέλεις παράταση, δεν θέλεις να ανακαλέσεις (σ.σ. το άρθρο 50), quo vadis; (σ.σ. που πας)».   

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.