Header Ads

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα κοκαΐνης - Κατασχέθηκαν 105 κιλά συνολικής αξίας 5 εκατ. ευρώ

g

Μεγάλη εγκληματική οργάνωση που διακινούσε τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία με τη σύλληψη ενός Κροάτη και δύο Αλβανών. Συνολικά, βρέθηκαν στην κατοχή τους 105 κιλά κοκαΐνης σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έγινε στον Άγιο Δημήτριο. 

Ενδεικτικό των τεράστιων κερδών του κυκλώματος είναι ότι στα κρησφύγετά τους σε Άγιο Δημήτριο και Ηλιούπολη βρέθηκαν περίπου 750.000 ευρώ σε μετρητά. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα κέρδη της οργάνωσης μετά τη διακίνηση της κοκαΐνης στην εγχώρια παράνομη αγορά θα ξεπερνούσαν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ. 

Η πληροφορία για τη δραστηριότητα των εμπόρων ναρκωτικών δόθηκε από την Υπηρεσία της Αμερικανικής Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), που υπάγεται στην Αμερικανική Πρεσβεία Αθηνών. 

Στα προαναφερθέντα κρησφύγετα, οι συλληφθέντες είχαν φορητούς ασύρματους, κινητά τηλέφωνα που μπαίνουν στο μικροσκόπιο, αλλά και κλειδιά σπιτιών, τα οποία σύμφωνα με την Αστυνομία άνοιγαβ τα σπίτια που λειτουργούσαν ως «καβάτζες» για την οργάνωση. 

Ανάμεσα στους συλλφθέντες βρίσκεται ο αρχηγός του κυκλώματος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος τόσο για την αποθήκευση όσο και για τη διακίνηση της κοκαΐνης. Ο δεύτερος ήταν υπεύθυνος για τη μεταφορά της στους υποψήφιος αγοραστές, ενώ ο τρίτος είχε τον ρόλο του ταμεία. 

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελιοδικών Αθηνών. 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.